Uutinen

Suomessa toimii jo kymmenen Apteekin Terveyspistettä

17.03.2016 | 13:34

Teksti : ERJA ELO

Kaarinan apteekkiin avattu Apteekin Terveyspiste on jo kymmenes apteekin tiloissa toimiva sairaanhoitajan vastaanotto. Apteekkareilla on laajemminkin kiinnostusta palvelun tuottamiseen.

Apteekin Terveyspiste on apteekkien uusi palvelumuoto, jolla tuotetaan matalan kynnyksen terveyspalveluita yhteistyössä julkisen terveydenhuollon kanssa. Toiminta vaatii aluehallintoviraston luvan ja vastuunalaisen lääkärin.

Apteekeissa työskentelevät sairaanhoitajat antavat asiakkaille lisämaksusta esimerkiksi rokotuksia ja tekevät pieniä toimenpiteitä kuten korvahuuhteluita ja luomien tai ompeleiden poistoja.

Terveyspiste löytyy Kaarinan apteekin lisäksi Turun Hirvensalon apteekista, Vantaan Tikkurilan Asema-apteekista, Raahen Härkätorin apteekista, Oulun Hansa apteekista, Rovaniemen Ilopilleri apteekista, Helsingin Ympyrätalon apteekista, Rauman Apteekki Minervasta, Joensuun Uudesta apteekista sekä Rauman keskusapteekista.

– Toivottavasti Terveyspisteitä saadaan lähivuosina apteekkeihin laajemminkin, sanoo asiantuntijaproviisori Charlotta Sandler Suomen Apteekkariliitosta.

Terveyspiste tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden terveyspalveluiden käyttöön myös siellä, mistä terveysasemalle on pitkä matka tai ajan saaminen on hankalaa.

– Kiinnostusta palvelun tuottamiseen apteekkareiden keskuudessa on, mutta lupaprosessi toistaiseksi jarruttaa Terveyspisteiden perustamista, Sandler kertoo.