"Toivon että yhteiskunnassa ymmärrettäisiin paremmin apteekkien rooli terveydenhuollossa. Apteekeissa tehdään tärkeää työtä esimerkiksi lääkehoitojen onnistumiseksi", sanoo Apteekkariliiton uusi yhteiskuntasuhdejohtaja Sini Terävä. kuva: Eeva Anundi
Uutinen

Sini Terävä Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajaksi

31.10.2023 | 11:17

Teksti : Erja Elo

Apteekkariliiton uudeksi yhteiskuntasuhdejohtajaksi on nimitetty valtiotieteiden maisteri Sini Terävä, 38.

Terävä siirtyy Apteekkariliittoon Syöpäjärjestöjen yhteiskuntasuhdepäällikön tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) sosiaalipolitiikan asiantuntijana sekä vihreän eduskuntaryhmän poliittisena asiantuntijana.

Hänellä on monipuolinen työkokemus yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja edunvalvonnan kehittäjänä, koordinoijana ja toteuttajana. Hän on toiminut myös lukuisissa luottamustehtävissä järjestökentässä ja politiikassa. Terävällä on pitkä tausta vihreissä, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole poliittisia luottamustehtäviä.

– Sini on todella kokenut ja osaava tekijä. Uskon että hän sopii meidän tiimiin erinomaisesti ja pystyy tuomaan yhteiskunnallisen keskustelun ulottuvuutta sekä meidän toimistolle että jäsenille, sanoo Apteekkariliiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

Terävällä tulee olemaan rooli sekä itsenäisenä yhteiskunnallisena keskustelijana että viestinvälittäjänä apteekkareiden ja päätöksentekijöiden välillä.

– Yhteiskuntasuhdejohtajan työ on nyt merkityksellisempää kuin koskaan aiemmin sen tähden, että apteekkialalla on tapahtunut niin valtava muutos lyhyessä ajassa. On tärkeää, että poliittiset päättäjät ovat tietoisia apteekkialan realiteeteista, Hirvonen sanoo.


Kiinnostava ajankohta tehdä edunvalvontaa

Sini Terävä odottaa innoissaan, että pääsee mukaan arvostamansa organisaation toimintaan.

Apteekkariliitto vaikuttaa hänestä asiantuntevalta ja vastuulliselta järjestöltä, jonka edunvalvonnassa huomioidaan järkevällä tavalla yhteiskunnan kokonaisetu.

– Tämä on kiinnostava työpaikka ja ajankohta tulla tekemään vaikuttamistyötä. Apteekkialalle on suunnitteilla paljon uudistuksia, ja eri toimijoilla on kiinnostusta apteekkeja kohtaan. On hyvä päästä mukaan tässä hetkessä, kun asioita tapahtuu ja lopputulokseen voi vielä vaikuttaa, hän kertoo.

Vaikka Terävällä ei ole vielä syvällistä osaamista apteekkialasta, hän tuntee hyvin sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuuden ja apteekkien merkityksen osana sitä.

– Toivon että yhteiskunnassa ymmärrettäisiin paremmin apteekkien rooli terveydenhuollossa. Apteekeissa tehdään tärkeää työtä esimerkiksi lääkehoitojen onnistumiseksi.

Toimivat sote-palvelut hyvinvointivaltion ytimessä

Sini Terävä on aina ollut kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista. Toimivat sote-palvelut ovat hänen mielestään hyvinvointivaltion ytimessä.

– Olemme Suomessa tilanteessa, jossa väestö ikääntyy ja yhtä aikaa esimerkiksi nuorten mielenterveysongelmat lisääntyvät. On yhä merkittävämpi kysymys, toimivatko sote-palvelut ja saammeko pidettyä kaikista huolta. On sekä inhimillisesti että talouden kestävyyden kannalta välttämätöntä varmistaa sote-sektorin toimivuus ja vaikuttavuus.

Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtajana hän tulee pohtimaan esimerkiksi sitä, miten apteekit voivat tukea omilla palveluillaan hyvinvointialueita.

Terävä aloittaa uudessa työssään 4. joulukuuta. Työn ulkopuolella hän on Helsingin Kalliossa asuva kahden pienen lapsen äiti, jonka arjessa riittää vilskettä. Kun vapaa-aikaa jää, hän rentoutuu mieluiten lukemalla tai tanssimalla.