Nella Paakkolanvaara aloittaa Apteekkarilliiton talous- ja hallintojohtajana 26. syyskuuta. Kuva: Taru Vanhala
Uutinen

Nella Paakkolanvaara Apteekkariliiton talous- ja hallintojohtajaksi

15.09.2022 | 08:16

Teksti : Hanna Hyvärinen

Aiempi työ ministeriöissä on tehnyt koko Suomen Paakkolanvaaralle tutuksi. Omaa sydäntä lähinnä on Lappi.

Apteekkariliiton uudeksi talous- ja hallintojohtajaksi on nimitetty VTM Nella Paakkolanvaara.

Paakkolanvaara siirtyy Apteekkariliittoon HelsinkiMission talous- ja hallintojohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa valtiovarainministeriön neuvottelevana virkamiehenä ja sisäministeriön Palosuojelurahaston pääsihteerinä.

– Ministeriötyössä matkustin paljon ympäri Suomea, joten vaikka itse työ on sijainnut aina pääkaupunkiseudulla, minulta löytyy myös koko maan ymmärrystä. Olen varmasti käynyt Suomen jokaisessa isommassa kaupunkikeskuksessa.

Jännittävät ajat

Apteekkariliittoon Paakkolanvaara sanoo tulevansa ennen muuta odottavin mielin.

– On mukava päästä tutustumaan uuteen toimialaan.

Aiempi kosketuspinta apteekkimaailmaan on tullut ennen muuta henkilökohtaisen elämän kautta, joskin myös ministeriötyössä sote oli läsnä.

Paakkolanvaara astuu uuteen työhönsä sikäli kuumassa tilanteessa, että apteekkisektorille on viime aikoina kaavailtu kovia taloudellisia leikkauksia.

– Tilanne on jännittävä, ja ymmärrän että myös apteekkareilla on siitä huoli. Juuri nyt menossa ovat odottelun viikot. Uskon, että tilanne helpottaa, kun saadaan ratkaisuja ja tiedetään, minkä kanssa toimitaan.

Jylhät maisemat vetoavat

Vapaa-aikanaan Paakkolanvaara kertoo harrastavansa patikointia ja koiran kanssa lenkkeilyä sekä kulttuuria, matkustelua ja mökkeilyä.

– Sukuni on kotoisin Lapista, ja Pohjois-Suomi ja sen luonto ovat minulle tärkeitä. Kun matkustamme ulkomaille, kohteet valitaan sen mukaan, missä on vettä ja jylhiä maisemia.

Paakkolanvaara aloittaa uudessa työssään 26. syyskuuta.