Uutinen

Mikkelin Uusi Apteekki avasi Terveyspisteen

20.06.2017 | 11:00

Teksti : INKERI HALONEN

Jaa artikkeli:

Suomessa toimii nykyisin jo 13 Apteekin Terveyspistettä.

Mikkelin keskustassa, kauppakeskus Akselin tiloissa toimiva Uusi Apteekki on avannut Apteekin Terveyspisteen.

Kyseessä on 13. Suomessa toimiva Apteekin Terveyspiste.

Terveyspisteessä sairaanhoitaja voi tehdä pieniä toimenpiteitä, kuten erilaisia terveysmittauksia, antaa rokotuksia ja auttaa haavanhoidossa.

Terveyspiste avattiin kesäkuun alkupuolella, ja ensimmäisten asiakkaiden palaute on ollut erittäin rohkaisevaa, kertoo apteekkari Anna-Riitta Reinikainen.

– Yksikin miesasiakas totesi pontevasti, että ”Tämä on enemmän kuin tuhat minkkiä, loistava palvelu!”, Reinikainen kertoo hymyillen.

Tietojen kirjaamista kehitetään

Uuden Apteekin Terveyspisteessä työskentelee rokotustaitoinen sairaanhoitaja Johanna Kakriainen.

Yhteistyötä paikallisen terveydenhuollon kanssa syvennettiin ennen toiminnan aloittamista niin, että Kakriainen kävi tutustumassa Mikkelin pääterveysaseman toimintaan ja kerrytti siellä myös rokottamiskokemusta lisää päivän verran.

Apteekkari Reinikaisen toiveissa on, että Terveyspiste voisi jatkossa toimia myös yhtenä kausi-influenssan rokottamispaikkana.

– Mutta tämä vaatii vielä selvittelyä esimerkiksi rokotustietojen kirjaamisen osalta. Toki sairaanhoitajamme voi pistää rokotuksen heille, jotka hakevat sen reseptillä ja ovat valmiita maksamaan toimenpidemaksun, Reinikainen toteaa.

Apteekkien Terveyspisteissä on rokotettu Suomessa jo kymmeniä tuhansia ihmisiä usean vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suhtautuu apteekkien tarjoamiin rokotuspalveluihin myönteisesti.