Farmanian perustajaosakas ja toimitusjohtaja Marianne Hovi ja Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva allekirjoittivat kauppakirjan Apteekkariliitossa perjantaina 16. huhtikuuta. Kuva: Taru Vanhala
Uutinen

Apteekkariliitto Farmanian enemmistöomistajaksi

16.04.2021 | 11:31

Teksti : Erkki Kostiainen

Apteekkariliiton omistusosuus Farmaniasta kasvaa perjantaina toteutetulla osakekaupalla 75 prosenttiin.

Apteekkariliitto vahvistaa omistustaan henkilöstö- ja asiantuntijapalveluita apteekeille ja lääke- ja terveysalan toimijoille tarjoavasta Farmania Oy:stä.

Apteekkariliitto kasvattaa omistusosuuttaan yhtiöstä perjantaina (16.4.) toteutetulla osakekaupalla 75 prosenttiin. Liitto tuli yhtiön omistajaksi 25 prosentin osuudella syksyllä 2017 tehdyllä osakekaupalla.

Vuonna 2012 perustetusta Farmaniasta tulee samalla osa Apteekkariliiton konsernia, johon kuuluvat ennestään lääke- ja terveysalan tukkukauppa Medifon Oy, tietojärjestelmiä ja tietoliikennepalveluja apteekeille tuottava Pharmadata Oy ja viestintäyhtiö PharmaPress Oy.

Farmania kasvanut viime vuosina voimakkaasti

Farmanian liikevaihto on vajaassa kymmenessä vuodessa kasvanut 5,6 miljoonaan euroon ja sen palveluksessa oli viime vuoden lopussa yhteensä 170 osa- ja kokoaikaista työntekijää.

Yhtiön toiminnan ytimessä on farmaseuttisen työvoiman välittäminen apteekeille, mutta palvelutarjonta on laajentunut viime vuosina muun muassa verkkoapteekkitoiminnan tukemiseen.

– Farmania on kasvanut viime vuosina maanlaajuiseksi apteekkien palveluorganisaatioksi. Pyrimme enemmistöomistajana vahvistamaan entisestään apteekkien työtä suomalaisen lääkehuollon hyväksi. Tavoitteenamme on tarjota apteekkien asiakkaille erinomainen palvelukokemus, toteaa Apteekkariliiton puheenjohtaja, apteekkari Risto Kanerva.

Marianne Hovi jatkaa toimitusjohtajana

Yhtiön perustajaosakas, proviisori Marianne Hovi, jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja vähemmistöomistajana 25 prosentin omistusosuudella.

Farmania on kasvanut Apteekkariliiton tuella merkittäväksi työantajaksi ja palveluyritykseksi, joka tarjoaa asiakkailleen arkea helpottavia ratkaisuja innovatiivisella otteella.

– Apteekkariliitto on ollut Farmanialle paras mahdollinen kumppani viime vuosien aikana, ja olemme iloisia päästessämme nyt osaksi konsernia. Yhteinen tahtotilamme apteekkien toiminnan edistämisessä luo yhteistyömme syventämiselle otollisen maaperän, toimitusjohtaja Marianne Hovi arvioi