Uutinen

Fimean laboratorio jää Helsinkiin

01.03.2012 | 09:44

Jaa artikkeli:

Sosiaali- ja terveysministeriö tarkensi keskiviikkona päätöstään Fimean tehtävien siirrosta Kuopioon. Fimean laboratorio pysyy Helsingissä.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean laboratorion sijoittuminen Kuopioon olisi hankaloittanut valvontalaboratorioiden yhteistyötä ja lisännyt valtion kustannuksia.

Fimean laboratorion sijainti Helsingissä tukee sen yhteistyötä Tullilaboratorion, Elintarviketurvallisuusviraston laboratorion ja Keskusrikospoliisin Rikosteknisen laboratorion kanssa. Se myös lisää valvonnan vaikuttavuutta ja tehokkuutta.

Päätös Fimean perustamisesta ja sen sijoittamisesta Kuopioon tehtiin vuonna 2009. Toiminnot oli tarkoitus siirtää Kuopioon elokuuhun 2014 mennessä. Aikataulua jouduttiin kuitenkin lykkäämään niin, että kaikki virat sijoitetaan Kuopioon vuoden 2018 loppuun mennessä.

Alueellistamisaikataulun muutoksella pyritään säilyttämään Suomen lääketurvallisuuden taso ja turvaamaan se, että Fimealla on käytössään tehtäviensä hoitamiseksi tarvittavat asiantuntijat.

Fimealla on lisäksi tarvittaessa työskentelytiloja henkilöstölleen toiminnan kannalta keskeisissä kaupungeissa, kuten Helsingissä ja Lontoossa. Näin halutaan turvata asiantuntijoiden saatavuus ja helpottaa asiakaspalvelua ja sidosryhmäyhteistyötä. (MS)