Uutinen

Vauvan odotus -oppaat jaossa apteekeissa

22.05.2015 | 09:47

Teksti : INKERI HALONEN

Suomalaisille vauvaa odottaville perheille tarkoitettu opaskirja kertoo mm. raskauden etenemisestä, sikiön kehityksestä ja synnytyksestä.

Aikaisemmin kirjat on jaettu vauvaperheille neuvoloista, mutta tänä vuonna niitä saa Apteekkariliiton jäsenapteekeista, kertoo Apteekkariliiton brand manager Katariina Kalsta.

– Vauvaperhe tarvitsee kaiken mahdollisen tuen, ja apteekki on tärkeässä roolissa vauvan, äidin ja perheen terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

– Maankattava apteekkiverkostomme hyvine aukioloaikoineen tarjosi erinomaisen mahdollisuuden uudistaa oppaan jakelukanavaa. Apteekissa on neuvolaakin helpompi pistäytyä hakemassa opas, kun sille tulee tarve, Kalsta jatkaa.

Vauvan odotus kertoo raskauden etenemisestä ja sikiön kehityksestä. Lisäksi oppaassa on paljon hyötytietoa odottavalle äidille ja isälle.

Äitien osuudessa kerrotaan esimerkiksi alkoholin käytöstä ja tupakoinnista raskauden aikana sekä vältettävistä ja tarpeellisista ravintoaineista. Kirja tarjoaa myös tietoa synnytyksestä ja imetyksestä.

Näiden lisäksi opas sisältää tietoa raskauden ajan muutoksista elimistössä.

– Äitien mielessä on paljon asioita odotusaikana. Ne kannattaa ottaa puheeksi apteekissa. Apteekissa autetaan valitsemaan oikeat ravintolisät jo raskautta suunniteltaessa. Lisäksi saa apua erilaisten vaivojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä neuvoja lääkkeiden käyttöön raskauden ja imetyksen aikana, Kalsta sanoo.