Uutinen

Ilkka Toivola Pharmadatan toimitusjohtajaksi

02.09.2015 | 13:09

Teksti : ERKKI KOSTIAINEN

Apteekkariliiton tietotekniikkayhtiö Pharmadata Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu DI Ilkka Toivola. Hän aloittaa tehtävässä joulukuun alussa.

Ilkka Toivola, 52, siirtyy Pharmadataan terveydenhuollon sähköisen asioinnin ohjelmistoihin erikoistuneesta Medixine Oy:stä, jonka toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2012 lukien.

Sitä ennen Toivola työskenteli pörssiyhtiö Dovre Groupin (Proha) toimitusjohtajana sekä Nokialla ja Hewlett-Packardilla useissa eri johtotehtävissä.

Hallituskokemusta Toivola on hankkinut Comptelin ja Baswaren hallituksista.

– Odotan innolla, että pääsen aloittamaan Pharmadatassa. Yhtiö on rakentanut uuden sukupolven pd3-apteekkitietojärjestelmän ja tavoitteena on saada se laajaan käyttöön Suomen apteekeissa. Yhtiöllä on apteekeille monipuolinen tarjonta, jota pitää jatkuvasti kehittää vastaamaan digitalisoitumisen ja verkkokaupan tuomiin haasteisiin, Toivola sanoo.

Pharmadatan hallituksen puheenjohtaja, apteekkari Marja Ritala, on tyytyväinen kesän aikana läpiviedyn rekrytointiprosessin lopputulokseen.

– Ilkka on erittäin kokenut, jämpti ja selkeäsanainen yritysjohtaja, joka motivoituu konkreettisista tavoitteista. Uskon, että Ilkalla on erinomaiset mahdollisuudet luotsata pd3 apteekkien johtavaksi tietojärjestelmäksi Suomessa. Panostamme edelleen vahvasti myös Salix-apteekkareiden palvelemiseen.

Pharmadata Oy on Suomen Apteekkariliiton kokonaan omistama, tietojärjestelmiä ja tietoliikenneratkaisuja apteekeille toimittava yhtiö. Yhtiö tarjoaa myös konsultointia ja koulutusta.

Vuonna 1989 perustetun Pharmadatan liikevaihto oli viime vuonna noin 7 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 36.