Uutinen

Melkoinen terveysteko! Lääkehoidon arvioinnit kisaa Health Awards -finaalissa

28.01.2016 | 11:55

Teksti : INKERI HALONEN

LHKA-erityispätevöitynyt proviisori Jonna-Carita Kanninen teki yli 700 lääkehoidon arviointia Kuopion julkisessa terveydenhuollossa. Teko on ehdolla Vuoden Terveysteoksi.

Perjantaina selvitään, ketkä tai mitkä palkitaan Health Awards -kisassa Vuoden Terveystekona ja Vuoden Terveysinnovaationa.

Mukana Terveystekojen finaalissa on Kuopiossa yli 700 lääkehoidon arviointia tehnyt LHKA-erityispätevöitynyt proviisori Jonna-Carita Kanninen. Hän teki arviointeja muun muassa sairaalan osastoilla, kotihoidossa ja terveyskeskuksessa.

- Jännittää paljon, en ole koskaan ollut tällaisessa kisassa mukana! Voitto on jo tämäkin, olla finalistien joukossa! Kanninen kuvailee.

Lääkehoidon arvioinnit ovat osoittautuneet valtavan tarpeellisiksi

Kannisen yhteistyö muun terveydenhuollon kanssa on vakuuttanut Health Awards -tuomariston lisäksi myös Kuopion päättäjiä ja lääkäreitä.

Kuopion palvelualuejohtaja, LT Markku Tervahaudan mukaan arvioinnit ovat osoittautuneet Kuopiossa valtavan tarpeellisiksi.

- Kun väestö ikääntyy, hoitojen ja lääkehoitojen kompleksisuus lisääntyy. Tueksi tarvitaan tällaista uutta palvelumallia, Tervahauta toteaa.

Samaa mieltä on geriatrian asiantuntijalääkäri Heli Mattila. Hän vastaa vanhusten hoivapalveluissa lääkäripalveluista Kuopion perusturvan palvelualueella, ja hänen yksikkönsä olivat mukana toteuttamassa lääkehoidon arviointeja yhdessä Jonna-Carita Kannisen kanssa.

Kokemus yhteistyöstä proviisorin kanssa osoittautui yksikköjen geriatrien mielestä hyväksi.

– Proviisorin tekemä työ on osa moniammatillista työtä, joka hyödyntää vanhusasiakasta. Hyvä yhteistyö nopeuttaa lääkärin ja myös kotisairaanhoidon työtä, Mattila toteaa.

Health Awards –palkinnot jaetaan perjantaina 29.1. Lisää Kuopion lääkehoidon arvioinneista voit lukea ensi viikolla www.apteekkari.fi:stä ja Apteekkarilehdestä 4.2.