Apteekin hyllyltä -podcastia juontavat Laura Rinta-Jouppi ja Johanna Hakamäki.
Uutinen

Lääkesäästöistä apteekkityön luovuuteen – Apteekin hyllyltä -podcast tulee taas uusin jaksoin

07.10.2022 | 09:40

Teksti : Hanna Hyvärinen

Syksyn mittaan luvassa on kaikkiaan 10 jakson verran asiaa apteekkityöstä ja yrittäjyydestä sekä siitä, mihin apteekkiala on menossa.

Miten hallituksen kaavailemat lääkesäästöt vaikuttavat pieneen maaseutuapteekkiin? Mihin apteekkityössä tarvitaan luovuutta ja mistä sitä voi ammentaa? Entä mistä aineksista syntyy apteekkityön mielekkyys?

Muun muassa näihin teemoihin paneudutaan ensi viikolla alkavalla Apteekin hyllyltä -podcastin uudella, viidennellä tuotantokaudella.

Syksyn mittaan luvassa on kaikkiaan 10 jakson verran asiaa apteekkityöstä ja yrittäjyydestä sekä siitä, mihin apteekkiala on menossa.

– Puhumme muun muassa rohkeudesta ja uskalluksesta tehdä päätöksiä. Siitä, mistä juuri apteekkariksi ryhtynyt proviisori löytää rohkeutta tehdä yritystä koskevia päätöksiä, podcastin juontajat Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi kertovat.

Apteekkityön suolaa etsitään yhdessä farmasistivieraan kanssa, joka on työskennellyt lähes 20 vuotta samassa apteekissa. Paljastamatta liikoja, avainsana on juontajien mukaan yhteisöllisyys.

– Työyhteisön rooli on iso. Yhdessä tekeminen ja tiimityöhön satsaaminen ovat tärkeitä. Parhaimmillaan työkaverit ovat kuin toinen perhe, ”meidän väki”.

Hakamäki ja Rinta-Jouppi muistuttavat, että nimenomaan työntekijät luovat apteekin asiakaskokemuksen.

– Siksi heistä kannattaa pitää hyvää huolta.

Apteekkialan ensimmäinen podcast

Apteekin hyllyltä on apteekki- ja lääkealan ensimmäinen podcast, joka pitää farmasian ammattilaiset ajan tasalla alan kehityksestä. Podcastin juontajat Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi ovat taustaltaan farmaseutteja ja apteekkialan markkinoinnin ammattilaisia, joilla on kokemusta niin apteekkityöstä kuin apteekkien sparraamisessa digiajassa.

Kaksi vuotta apteekkipodcastin ohjaksissa on opettanut juontajille ainakin sen, että eniten kuulijoita keräävät vahvasti apteekin ja apteekkityön arjessa kiinni olevat jaksot. Yllätyksenä puolestaan kerrasta toiseen tulee se, miten studiovieraat usein poikkeavat heihin kohdistuvista ennakko-odotuksista. Keskustelun lomassa yhdestä sun toisesta asiantuntijasta paljastuu odottamattomia puolia.

– Studiopäivät ovat aina hauskoja.

Tämän syksyn nauhoituksista valtaosa on jo purkissa, ja ensimmäinen jakso julkaistaan torstaina 13. lokakuuta. Jaksot ovat heti ilmestyttyään kuunneltavissa myös Apteekkari.fi:ssä.

Edellisten kausien jaksot voit kuunnella täältä.