Podcast

Apteekin hyllyltä

05.05.2022 | 07:00

Apteekin hyllyltä -podcastin tekijät, farmaseutit Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi, ovat jälleen valmiit puhaltamaan pölyt apteekin hyllyltä.

Kauden 10. ja viimeisessä jaksossa pureudutaan farmaseutin erilaisiin ammattirooleihin.

Jakso 10: Farmaseutin monet roolit

Jaksossa tutustutaan kuntafarmaseutin, potilasturvallisuuskoordinaattorin ja vuokrafarmaseutin tehtäviin. Vieraana jaksossa on farmaseutti, LHA ja potilasturvallisuuskoordinaattori Anu Keskilohko

Jaksossa selviää, mitä kuntafarmaseutti tekee ja miten sellaiseen työtehtävään voi päästä. Lisäksi opitaan, miksi farmaseutit ovat hyvä lisä kaupunkien ja kuntien sotepalveluihin.

Jakso tarjoaa vinkkejä oman osaamisen kehittämiseen sekä siihen, kuinka koota omannäköisen työpalapelin monista eri rooleista.

Jakso 9: Voit vaikuttaa tulevaisuuden työhösi nyt

Jaksossa keskustellaan tulevaisuuden työtehtävistä apteekissa Jorvin apteekin myyntipäällikkö Sari Louhimiehen kanssa.

Jakso tarjoaa inspiraatiota mahdollisista tulevaisuuden työtehtävistä apteekissa ja kertoo, miten uudistumismahdollisuuksia voi nähdä myös “perinteisessä” ympäristössä.

Jakso antaa myös ymmärrystä siitä, mitä ketterä kokeileminen vaatii johtamisen näkökulmasta apteekissa. Lisäksi tarjoillaan vinkkejä, miten muotoilla omaa työtä omien vahvuuksien pohjalta – ja kuinka näitä omia vahvuuksia voisi löytää.

Sarin uratarina kertoo etenemisestä apteekin teknisestä myyntipäälliköksi.

Jakso 8: Jatkuvaa oppimista apteekin arjessa

Jakson aiheena on jatkuva oppiminen apteekkilaisen arjessa.

Lisäksi jaksossa kuullaan lääketukkukauppa Tamron toiminnasta ja tutustutaan kahteen erilaiseen työnkuvaan Tamrossa. Jakson asiantuntijoina ovat proviisori ja apteekkien ja sairaaloiden asiakkuuspäällikkö Eeva Mörö sekä koulutuspäällikkö Anu Kaunisto.

Jakso 7: Miten apteekki voi sitouttaa asiakkaaksi perusterveet ihmiset?

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, mitä syitä apteekin valitsemisen taustalla voi olla. Mikä tekee apteekista hyvän? Millä keinoilla apteekki voisi tavoittaa parhaiten perusterveet ihmiset ja sitouttaa heidän asiakkaiksi? Lisäksi jakso antaa ideoita verkkoapteekin kehittämiseen, somen hyödyntämiseen asiakkaiden tavoittamisessa sekä apteekin toiminnan ja palveluiden kehittämiseen tulevaisuudessa.

Jakson vieraana on 24-vuotias helsinkiläinen Eetu.

Jakso 6: Tilitoimisto on turbovaihde ja turvatyyny apteekin talouden vuoristoradassa

Miten apteekin arjen tunteva tilitoimisto auttaa apteekkaria uran eri muutostilanteissa? Podcastin vieraana on toimistonjohtaja Hanna Mannermaa Talenomilta.

Jaksossa selviää, mihin kaikkeen apteekkari saa apua tilitoimistosta ja millaisia ovat apteekkeja koskevat erityispiirteet taloushallinnossa. Kuinka tilitoimisto voi auttaa apteekkaria eri muutostilanteissa: proviisorista apteekkariksi, apteekista toiseen siirtymisessä ja eläkkeelle jäämisessä? Entä kuinka kääntää tulos positiiviseksi, jos asiakasvirrat tilapäiset vähenevät tai tulee muita liiketoimintaan vaikuttavia muutoksia?

Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Talenomin kanssa. 

Jakso 5: Näin tavoitat apteekin asiakkaat monikanavaisesti

Jaksossa kerrotaan, kuinka luoda yhtenäistä asiakaskokemusta monikanavaisesti. Äänessä ovat podcastin juontajat sekä monikanavaisuuden ja asiakaskokemuksen asiantuntijat Laura Rinta-Jouppi ja Johanna Hakamäki.

Jaksossa selviää, mitä monikanavaisuus tarkoittaa apteekin arjessa ja mitä hyötyä siitä on apteekille ja asiakkaalle. Käytännön esimerkkejä käydään läpi sekä kivijalkaliikkeiden että verkkoapteekin puolelta.
 

Jakso 4: Saunakerhosta apteekkiin - farmasian opiskelu ja järjestötoiminta

Jaksossa jaetaan kokemuksia farmasian opiskelusta sekä tietoa järjestötoiminnasta ja YFK:n eli Yliopiston farmasiakunnan toiminnasta ja tapahtumista. Lisäksi kuullaan opiskelijoiden näkemyksiä oppilasajasta apteekissa ja odotuksia apteekkityöstä. Opiskelijat kertovat myös, mitkä asiat saisivat pysymään alalla.

Vieraina ovat 1. vuoden farmasian opiskelija Silja Kankaanhuhta ja 4. vuoden farmasian opiskelija Simo Hintikka.

Jakso 3: Huuhaa hallintaan somessa

Tässä jaksossa keskustellaan virheellisestä tiedosta somessa. Jakson asiantuntijana on apteekkari, kouluttaja ja somevaikuttaja Mika Wallin.

Mikä on hurjin terveysväittämä, johon Mika on tarttunut? Entä kuinka pysyä viilipyttynä ja vastata asiallisesti, kun vastaan tulee mitä erikoisempia terveysväitteitä?

Kuuntelemalla jakson saat apteekkimaailman Indiana Jonesin vinkit, miten voit osallistua somen terveyskeskusteluihin terveydenhuollon ammattilaisena.

Jakso 2:  Kasvomaskien happy hour ja hinnoittelun uudet mahdollisuudet

Jakson vieraina ovat Apteekkariliiton puheenjohtaja, apteekkari Risto Kanerva ja Hamari Groupin myyntijohtaja Mika Hämäläinen. Aiheena ovat digitaaliset hintalaput.

Miten digitaaliset hintalaput ovat vaikuttaneet apteekin ilmeeseen ja sitä kautta asiakaskokemukseen? Millaisia käyttökokemuksia Kanervalla on digitaalisista hintalapuista? Entä millaisia mahdollisuuksia digitaaliset hintalaput tuovat apteekin hinnoitteluun verrattuna perinteisiin hintalappuihin?

Lisäksi Kanerva paljastaa, mikä sytyttää hänet apteekkityössä aina uudestaan, ja miksi hän on oppinut tekemään särmiä lahjapaketteja.

Jakso 1: Luulin valmistuvani unelma-ammattiini, mutta toisin kävi?

Tässä jaksossa keskustellaan apteekkikokemuksista ja työelämän muutoksesta. Jaksossa kuullaan neljän eri ikäisen farmaseutin kokemuksia farmasian opiskelusta ja työskentelystä apteekissa.

Millainen johtamiskulttuuri on edistänyt työmotivaatiota? Entä vähentänyt sitä?

Mikä sai hakeutumaan alan opintoihin? Vastasiko opiskeluaika odotuksia?

Miten kokopäivätyö apteekissa vastasi opiskelujen antamaa mielikuvaa apteekkityöstä? Ja miten apteekkityötä voisi kehittää, jotta apteekki on houkutteleva työpaikka myös tulevaisuudessa?

Podcast-sarjan aiemmat kaudet ja jaksot löydät täältä.