Uutinen

Generation Green ei selvinnyt finaaliin

02.10.2015 | 11:02

Teksti : ERJA ELO

Vihreän farmasian puolesta puhuvan ryhmän tie tyssäsi Helsinki Challenge -tiedekilpailussa, mutta hanketta ei olla laittamassa jäihin.

Generation Green on farmasian tiedekunnan hanke, joka osallistui Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlien kunniaksi käynnistettyyn tiedekilpailuun.

Ryhmä on luonnollisesti pettynyt jäätyään ilman finaalipaikkaa, mutta jatkaa sinnikkäästi työtä hankkeen eteen.

- Meillä ei missään nimessä ole tarkoitus laittaa hanketta jäihin, vaikka emme menestyneet tässä kilpailussa. Helsinki Challenge ei suinkaan ollut ainoa mahdollisuus, vaan meillä on vireillä muitakin rahoitushakuja. Paljon pystytään tekemään ilman rahallista panostustakin, kertoo tiimin vetäjä, dosentti Tiina Sikanen Helsingin yliopistosta.

Ryhmän kilpailuideana oli integroida ympäristönäkökulma kaikkeen farmaseuttiseen opetukseen. Mallia oli tarkoitus testata ensin farmasian tiedekunnassa ja soveltaa myöhemmin alasta rippumatta muihin tiedekuntiin Helsingin yliopistossa ja muissa yliopistoissa.

Helsinki Challenge -kilpailun tuomariston valitsi finaaliin viisi joukkuetta, jotka kilpailevat 375 000 euron pääpalkinnosta. Voittajat valitaan 13. marraskuuta.

Finalistijoukkueet pohtivat robottien moraalipsykologiaa, nuorten uniongelmien ratkaisemista, digitaalisen viestinnän vuorovaikutusta, raskausajan terveyssuosituksia sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä kansainvälisen päästökaupan avulla.