Edellisen kerran APTEEKKARI-tapahtuma järjestettiin Messukeskuksessa vuonna 2019. Kuva: Mauri Ratilainen.
Uutinen

APTEEKKARI-tapahtuma palaa Messukeskukseen

03.11.2021 | 09:07

Teksti : Hanna Hyvärinen

APTEEKKARI 2021 -tapahtumaan on ilmoittautunut yli jo 300 apteekkaria ja lähes 100 näytteilleasettajaa. Tapahtumassa kuullaan myös sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen tervehdys.

APTEEKKARI 2021 -tapahtuma päästään pandemiatauon jälkeen järjestämään Helsingin Messukeskuksessa. Mukaan on tähän mennessä ilmoittautunut jo yli 300 apteekkaria ja lähes 100 näytteilleasettajaa. Lisäksi tapahtumaan osallistuu apteekkiproviisoreita ja kutsuvieraita.

APTEEKKARI-tapahtuma järjestetään torstaina ja perjantaina 18.–19. marraskuuta. Apteekkariliiton syyskokous pidetään perjantaina kello 10 alkaen. Näyttely on avoinna molempina päivinä.

Tapahtuma järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti. Tarkat turvallisuusohjeet julkaistaan lähempänä tapahtumaa, kun tiedetään ajantasainen epidemiatilanne.

Näköpiirissä ei ole kokoontumisrajoituksia, mutta mikäli tapahtuman alla tulisi voimaan rajoituksia, tapahtumassa otetaan käyttöön koronapassi.

– On todella hienoa, että tapahtuma päästään nyt järjestämään Messukeskuksessa, iloitsee Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Asiaa lääkeasioiden uudistuksesta karhuryhmän johtamiseen

Lääkealalla on juuri nyt tapahtumassa isoja uudistuksia, kun muun muassa lääkelakiin on tulossa useita muutoksia, joita eduskunta parhaillaan käsittelee. Lääkelain muutosten vaikutuksista apteekkikenttään kertoo tapahtumassa Fimean ylijohtaja Eija Pelkonen. Lääkeasioiden uudistuksen valmistelun uusimpia käänteitä valottaa puolestaan sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Elina Asola.

Tapahtuman aluksi kuullaan sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen tervehdys. Torstaina kuullaan myös kiinnostava paneelikeskustelu siitä, mihin lääketukkukauppa on menossa.

Työelämässä on viime aikoina puhuttu paljon työelämätaidoista ja resilienssistä, ja niistä tapahtumassa puhuu valmentaja Ulrika Björkstam.

Tapahtuman päätteeksi perjantaina kuullaan vielä poliisin karhuryhmän entisen operatiivisen johtajan, valmentaja Harri Gustafsbergin mietteitä johtamisesta.

– Tapahtumaa ei tallenneta eikä syyskokoukseen voi tällä kertaa osallistua etänä, joten kannattaa tulla paikan päälle, Kostiainen kannustaa.

Tapahtuman tarkempi ohjelma löytyy Apteekkariliiton sivuilta.