Sari Westermarckin valinta kahden vuoden pituiselle jatkokaudelle ratkesi torstaina FIP:n maailmankongressissa Espanjan Sevillassa. Kuva: Taru Vanhala
Uutinen

Sari Westermarck jatkaa FIP:n luottamustehtävässä

23.09.2022 | 07:05

Teksti : Taru Vanhala

Westermarck valittiin toistamiseen farmasian maailmanjärjestön (FIP) apteekkitoimikunnan varapuheenjohtajaksi. Keväällä toimikunta tutustuu suomalaisiin apteekkeihin.

Apteekkariliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja, farmasian tohtori Sari Westermarck valittiin toistamiseen farmasian maailmanjärjestön (FIP) apteekkitoimikunnan varapuheenjohtajaksi.

Westermarckin valinta kahden vuoden pituiselle jatkokaudelle ratkesi torstaina FIP:n maailmankongressissa Espanjan Sevillassa. Westermarck on ollut järjestön apteekkitoiminnan hallituksen jäsen vuodesta 2018 lähtien, varapuheenjohtajaksi hänet valittiin ensimmäisen kerran vuosi sitten. 

Karkkilassa apteekkarina työskentelevä Westermarck näkee suomalaisedustuksen tärkeänä alan maailmanjärjestössä.  

– Hyväksi havaittujen toimintamallien jakaminen kollegoiden kanssa auttaa kehittämään apteekkipalveluita kaikkialla maailmassa. Yhteinen tahtotilamme on vahvistaa apteekkien roolia yhteiskunnassa kiinteänä osana terveydenhuoltoa, hän sanoo. 

FIP:n apteekkitoimikunta (Community Pharmacy Section) on järjestön suurin jaosto. Sillä on yli sata jäsenjärjestöä ja se edustaa yli 2 miljoonaa apteekin ammattilaista eri puolilta maailmaa. 

Westermarck on ylpeä suomalaisesta apteekkijärjestelmästä, joka niittää kehuja maailmalla. 

 – Olen aidosti sitä mieltä, että meillä on maailman parhaat apteekit, joissa asiakkaita neuvovat farmasian ammattilaiset. Myös digitalisaatiossa olemme edelläkävijöitä, vain harvoissa maissa apteekeissa on varastorobotteja ja yksityisillä apteekeilla omia verkkokauppoja yhtä paljon kuin meillä Suomessa. 

Westermarck pääsee ensi keväänä emännöimään FIP:n toimikunnan perinteistä puolivuotistapaamista Suomessa.  

– Toimikunta on innoissaan tulossa maaliskuussa tutustumaan suomalaisiin apteekkeihin ja apteekkijärjestelmään. Toiveena on myös nähdä lunta ja päästä saunomaan.