Hyppää sisältöön

Farmasian maailmanjärjestö FIP valitsi viikonloppuna uudeksi puheenjohtajakseen australialaisen apteekkari Paul Sinclairin. Sinclair on toiminut pitkään järjestön luottamustehtävissä, viimeisimpänä farmaseuttisen toimikunnan hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2018 lähtien.

Sinclair on ensimmäinen FIP:n johtoon valittu australialainen järjestön 110-vuotisessa historiassa. Hänellä on pitkä kokemus farmasian järjestötoiminnasta ja paikallispolitiikasta kotimaassaan. Vuonna 2019 hänen myönnettiin ”Member of the Order of Australia” -tunnustus työstään apteekkialalla ja paikallishallinnossa.

Sinclairin tavoitteena on tehdä FIP:sta entistä vahvempi organisaatio, joka aidosti edustaa kaikkia jäsenjärjestöjään ympäri maailman.

– Otan nöyränä ja innolla vastaan tämän luottamustehtävän. Pyrin jatkamaan edeltäjieni luomaa vahvaa perinnettä ja tukemaan apteekkitoimintaa maailmanlaajuisesti. Pieninkin jäsenjärjestö on tärkeä ratas pyörässä, joka vie järjestöämme eteenpäin.

Sinclair aloittaa FIP:in puheenjohtajana 23. syyskuuta. Hänen neljävuotinen virkakautensa käynnistyy virallisesti ensi vuoden syyskuussa, jolloin hän pääsee heti isännöimään FIP maailmankongressia Australian Brisbanessa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times