Uutinen

Lukijat luottavat Terveydeksi!-lehden sisältöön – juttujen monipuolisuus saa kiitosta

26.01.2023 | 10:13

Teksti : Toimitus

Yhä useampi suomalainen tuntee Terveydeksi!-lehden. Apteekkien asiakaslehden monipuolista sisältöä pidetään ajankohtaisena ja luotettavana, kertoo tuore lukijatutkimus.
 
Joka viides suomalainen lukee Terveydeksi!-lehden jokaisen numeron, kertoo juuri valmistunut lukijatutkimus. Lehden tunnettuus on puolestaan kasvanut edellisestä tutkimuksesta (2019) kuudella prosenttiyksiköllä. Jopa puolet suomalaisista tuntee lehden ainakin nimeltä.

Lehteä luetaan myös entistä säännöllisemmin. Uskollisesta lukijakunnasta peräti kolme neljästä lukee lehden jokaisen numeron.

Kokonaistyytyväisyys Terveydeksi!-lehteen on erittäin korkealla tasolla. Lehden lukijoista yli 80 prosenttia kuvailee sitä kiinnostavaksi ja hyödylliseksi. Mielenkiintoisimpina aihealueina pidetään sairauksien ennaltaehkäisyä, terveellisiä elämäntapoja ja henkistä hyvinvointia.

Valtaosa lukijoista (88 %) kokee, että lehti tarjoaa ajankohtaista ja luotettavaa terveystietoa. Myös monipuolista sisältöä kiitellään.

– Laadukas, luotettava terveysjournalismi on Terveydeksi!-lehden perusta. Seuraamme herkällä korvalla pinnalla olevia ilmiöitä ja lukijoiden toiveita. Uskon, että tämä heijastuu tutkimustuloksissa, kertoo Terveydeksi!-lehden päätoimittaja Taru Vanhala.

Tänä keväänä 40 vuotta täyttävää Terveydeksi!-lehteä julkaisee ja kustantaa Apteekkariliiton viestintäyhtiö PharmaPress Oy, joka julkaisee myös Apteekkari-lehteä ja Meidän APTEEKKI -henkilöstölehteä. Apteekkariliiton jäsenapteekeissa jaettava maksuton lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se on jo pitkään ollut Kansallisessa mediatutkimuksessa Suomen luetuin terveysaiheinen lehti. Digilehti mukaan luettuna lehden keskimääräinen lukijamäärä on 845 000 (KMT2022).

Terveydeksi!-lehden lukijatutkimuksen toteutti Iro Research. Tutkimus toteuttiin joulu-tammikuussa verkkolomakkeella ja puhelinhaastatteluna osana Tuhat suomalaista -kyselyä. Vastaajien kokonaismäärä oli reilut 800.