Podcastin juontajat Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi ovat taustaltaan farmaseutteja. Podcastissaan he haluavat tuulettaa käsityksiä apteekkialasta.
Uutinen

Kuulokkeet korville – Apteekin hyllyltä -podcast tulee taas

16.03.2023 | 09:03

Teksti : Hanna Hyvärinen

Kevään jaksoissa kuullaan, mitä tapahtui, kun apteekissa ryhdyttiin tekemään taidetta ja miten apteekki parhaiten neuvoo itsehoidossa – aina intiimiasioita myöten.

Apteekin hyllyltä -podcast käynnistyy jälleen uuden, jo kuudennen tuotantokauden jaksoin. Kevään aikana kuullaan muun muassa, mitä yritystaiteilijaprojekti ja kuvataiteilija Ville Huhtanen saivat aikaan Lapinjärven apteekissa.

– Ideana oli tuoda luovia menetelmiä apteekkiympäristöön. Vaikka taiteelliset tehtävät ilmeisesti alkuun tuntuivat apteekkilaisista jopa vähän epämukavilta, lopulta kävi niin, että apteekkari löysi apteekkarin identiteettinsä, apteekin arvot kiteytyivät ja yhteisöllisyys vahvistui, kertoo Laura Rinta-Jouppi, toinen Apteekin hyllyltä -podcastin juontajista.

Hiukan jokapäiväisemmät apteekkiasiat ovat käsittelyssä muun muassa jaksossa, joissa puhutaan apteekin roolista itsehoidon neuvonnassa sekä jaksossa, jossa pohditaan, miten intiimiasiat voidaan ottaa punastelematta puheeksi apteekin asiakaspalvelussa. 

– Selvitimme myös kuulijoille, miksi reseptitiskissä työskentelevä farmaseutti ei paina vuoronappia heti edellisen asiakkaan lähdettyä. Tätä pohditaan niin apteekkarin ja apteekin henkilökunnan kuin asiakkaankin näkökulmasta, juontaja Johanna Hakamäki kertoo.

Inspiraatiota ja ammattiylpeyttä

Apteekin hyllyltä on apteekki- ja lääkealan ensimmäinen podcast, joka pitää farmasian ammattilaiset ajan tasalla alan kehityksestä ja nimensä mukaisesti puhaltaa pölyt apteekin hyllyltä.

Podcastin juontajat Johanna Hakamäki ja Laura Rinta-Jouppi ovat taustaltaan farmaseutteja ja apteekkialan markkinoinnin ammattilaisia, joilla on kokemusta niin apteekkityöstä kuin apteekkien sparraamisessa digiajassa.

Tuoreen kuulijatutkimuksen mukaan podcast tuo kuulijoilleen inspiraatiota työhön ja kohottaa ammattiylpeyttä.

– Moni kertoi myös oppivansa uusia asioita. Lisäksi podcastin avulla pysytään kärryillä alan kehityksestä. Kiitosta on saanut se, että podcastissa käsitellään myös alan tabuja, Johanna Hakamäki kertoo.

Uuden kauden ensimmäinen jakso julkaistaan torstaina 23. maaliskuuta.

Edellisen, viidennen tuotantokauden jaksot löydät täältä.

Aiempien kausien jaksoihin pääset täältä.