Annosjakelua koskevan selvitystyön kohderyhminä ovat apteekit, hoivayksiköt, annosjakeluyksiköt, lääketukkuliikkeet ja viranomaiset. Kuva: Erja Elo
Uutinen

Fimea käynnisti annosjakelua koskevan selvityksen

24.08.2021 | 14:16

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Sidosryhmien näkemyksiä ja kokemuksia kerätään syksyn aikana.

Fimea aikoo selvittää lääkkeiden annosjakelun nykytilaa ja kehittämistarpeita. Hiljattain käynnistetyn selvityksen tarkoituksena on muodostaa ajantasainen kokonaiskuva lääkkeiden annosjakelutoiminnasta sekä kuvata annosjakelutoiminnan kehittämistarpeita Suomessa.

Fimean mukaan sidosryhmien näkemyksiä ja kokemuksia kerätään selvityksen aikana mahdollisimman laajasti. Selvitystyön kohderyhminä ovat apteekit, hoivayksiköt, annosjakeluyksiköt, lääketukkuliikkeet ja viranomaiset.

Apteekeille suunnattu kysely on parhaillaan menossa, ja elokuun aikana käynnistetään myös hoivayksiköiden kysely. Kyselyiden lisäksi annosjakelun nykytilaa ja kehittämistarpeita selvitetään alkavan syksyn aikana ryhmä- ja yksilöhaastattelujen sekä mahdollisesti työpajojen avulla.

Selvityksen aikana tarkastellaan myös Lääkkeiden potilaskohtaisen annosjakelun hyvät toimintatavat -julkaisun päivitystarpeita.