Laura Rinta-Joupin ja Johanna Hakamäen mukaan uudella podcast-kaudella mennään entistä syvemmälle alan kehittämiseen.
Uutinen

Apteekin hyllyltä -podcast tulee taas maaliskuussa

22.02.2022 | 12:31

Teksti : Hanna Hyvärinen

Uudella kaudella puhutaan muun muassa huhtikuussa voimaan tulevasta lääkelain uudistuksesta ja somessa leviävästä disinformaatiosta. Tuttuun tapaan luupin alla on myös apteekkialan ja -työn kehittäminen.

Apteekin hyllyltä -podcastin uusi kausi käynnistyy jälleen maaliskuussa.

Neljännellä tuotantokaudella paneudutaan muun muassa siihen, miksi ja miten väärä tieto tai suoranainen disinformaatio leviää sosiaalisessa mediassa. 

– Etenkin koronpandemia on saanut ihmiset jakamaan somessa valheellista tietoa. Osa tekee sitä tietoisesti, mutta osa tietämättään, sanoo Johanna Hakamäki, toinen podcastin tekijöistä.

Hakamäen ja Laura Rinta-Joupin vieraana väärän tiedon kulkua ruotii apteekkari Mika Wallin, joka tunnetaan aktiivisena oikean tiedon puolestapuhujana ja uskomusten kumoajana niin somessa kuin apteekissakin.

Unelma-ammatti vai ei?

Alkavan kauden muita teemoja ovat muun muassa apteekkien asiakaskokemus, digitalisaatio sekä monikanavaisuus. Huhtikuussa voimaan astuvaa lääkelain uudistusta pohditaan hintakilpailun näkökulmasta.

Myös apteekkityön vetovoimaa käsitellään.

– Jakson nimi on raflaavasti ”Luulin valmistuvani unelma-ammattiini – toisin kävi”, kertoo Johanna Hakamäki.

Ideana ei kuitenkaan ole keskittyä työelämän pettymyksiin vaan pureutua siihen, miksi nuoret farmaseutit eivät näe apteekkia vetovoimaisena työpaikkana pidempiaikaisesti.

– Jaksosta saa vinkkejä, miten apteekin arkea voi kehittää johtamisen osalta, jotta nuoret osaajat sekä hakeutuisivat apteekkeihin että pysyisivät alalla.

Lisää rohkeutta

Podcast-sarjan nimi juontaa juurensa tekijöiden halusta ”puhaltaa pölyt” apteekin hyllyltä. Uudella kaudella mennäänkin Hakamäen ja Rinta-Joupin mukaan entistä syvemmälle alan uumeniin pölyjä puhaltelemaan.

– Aiemmat kaudet ja positiivinen palaute ovat antaneet rohkeutta alan käsittelyyn. Kuuntelijoidemme ikähaitari on laaja, joten haluamme myös käsitellä alaa mahdollisimman monipuolisesti.

Aihevalinnoissa pyritään olemaan hiukan etukenossa niin, että esimerkiksi uusia teknologioita käsitellään siinä kohtaa, kun ne ovat tulossa apteekeilla ajankohtaisiksi.

– Painotamme aihevalinnoissa tulevaisuuden apteekkia, jotta podcast tarjoaa uusia näkökulmia ja vinkkejä apteekin kehittämiseen. Ja kaikessa on aina mukana myös huumori. Ei siis tarvitse pelätä, että työpäivän jälkeen podcastia kuunnellessa tuntuisi siltä, että työ jatkuu.

Apteekin hyllyltä -podcastin neljännen kauden ensimmäinen jakso julkaistaan torstaina 3.maaliskuuta.

Aiempia kausia voit kuunnella täällä.