Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeessä on tällä viikolla otettu käyttöön hyvinvointialueen ja apteekkien välinen vaaratilanteiden raportointimenettely HaiPro.

Kyseessä on tekninen työkalu, jonka kautta voidaan välittää tietoa asiakas- ja potilasturvallisuutta vaarantavista tapahtumista apteekkien ja hyvinvointialueen yksikköjen välillä.

Jos jatkossa esimerkiksi apteekissa huomataan, että potilaan reseptissä on virhe, apteekin henkilökunta tekee tästä kirjauksen HaiPro-järjestelmään. Sieltä tieto ohjautuu suoraan reseptin kirjoittaneeseen yksikköön, kuten sote-keskukseen tai sairaalan osastolle. 

Yhteistyön tavoitteena on parantaa lääkitysturvallisuutta ja vähentää lääkitykseen liittyviä riskitilanteita.

– Apteekeista saatava tieto on arvokasta Päijät-Hämeen hyvinvointialueen asiakas- ja potilasturvallisuuden sekä toiminnan ja prossien kehittämisessä. Rajapinnan avaaminen mahdollistaa myös entistä tiiviimmän yhteistyön rakentamisen hyvinvointialueen ja apteekkien välillä, jonka avulla varmistetaan sujuvampi asiakkaan hoitopolku ja palvelun laatu, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointialueen omavalvontajohtaja Armi Hyry apteekkien ja hyvinvointialueen tiedotteessa.

Päijät-Häme on Suomen neljäs hyvinvointialue, jossa otetaan käyttöön HaiPro apteekkien ja hyvinvointialueiden välille. Ennestään se on käytössä Keski-Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan hyvinvointialueilla. Lisäksi Pohjois-Karjalassa apteekit ja muu terveydenhuolto tekevät tiivistä lääkitysturvallisuusyhteistyötä, mutta eri järjestelmien avustuksella.

Tavoitteena on, että apteekkien ja muun terveydenhuollon välinen lääkitysturvallisuusyhteistyö raportointijärjestelmineen olisi kaikilla hyvinvointialueilla käytössä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times