Apteekkari Jyri Saastamoinen (kok) pääsi Paltamossa jatkokaudelle alueen viidenneksi suurimmalla äänimäärällä. Kuva: Brand Photo Oy
Uutinen

Kuntavaalit: Apteekkilaisia valtuustoihin useissa kunnissa

18.06.2021 | 10:29

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Apteekeista löytyi myös oman alueensa ja puolueensa äänikuninkaita ja -kuningattaria.

Sunnuntain kuntavaalit olivat monin paikoin yllätykselliset, ja yllätyksiä piisasi myös apteekkilaisille, jotka olivat vaaleissa ehdolla. 

Apteekkari Jyri Saastamoinen (kok) pääsi Paltamossa jatkokaudelle alueen viidenneksi suurimmalla äänimäärällä.

– Sekä henkilökohtainen että puolueen tulos lämmitti. Alhainen äänestysprosentti oli harmittava, mutta ajankohta huomioiden ymmärrettävä. Seuraavaksi on edessä neuvottelut luottamushenkilöpaikoista. Valtuustossa jatkan yrittäjyyden ja terveysalan puolustamista, Saastamoinen totesi tulosten selvittyä.

Joroisilla valtuustoon ponnisti apteekkari Marja Huupponen (kesk).

– Tulos, 50 äänt, tuntuu oikein hyvältä ja olen suuresti kiitollinen kaikille äänestäjilleni luottamuksesta, joka minua kohtaan osoitettiin. Otan tehtävän vastaan nöyrin ja avoimin mielin, Huupponen totesi.

Farmaseutit ääniharavina

Oman alueensa ääniharavina kunnostautuivat farmaseutit Kai Savolainen (kesk) Utajärvellä ja Kirsi Saari (kesk) Kannonkoskella. Savolainen sai eniten ääniä kaikista Utajärven ehdokkaista.

 – Tulos tuntuu tietysti hyvältä ja ylitti kaikki odotukset. Seuraava valtuustokausi on järjestyksessä neljäs, joten jatketaan siitä mihin jäätiin. Yritetään pitää kunta elinvoimaisena ja palvelut lähellä, hän kommentoi tuoreeltaan.

Kirsi Saari puolestaan oli omalla äänimäärällään koko Kannonkosken kakkonen ja oman puoleensa ykkönen.

– Tulos tuntui ihan kohtuulliselta, sillä tässä on ollut muutama tuulinen vuosi kuntapolitiikassa. Pienellä paikkakunnalla tekeminen jatkuu yhdessä muiden puolueiden kanssa, joten odotan mielenkiinnolla, kuinka uudet valtuutetut tuovat uusia tuulia valtuustoon, Saari pohti.

Farmaseutti Kirsi Saari oli omalla äänimäärällään koko Kannonkosken kakkonen ja oman puoleensa ykkönen.

Myös proviisori Jani Rönkkö (kesk) keräsi sievoisen äänisaaliin ja sai Iisalmen ehdokkaista viidenneksi eniten ääniä.

– Tämä oli positiivinen yllätys, ja on mukava lähteä kohti uutta valtuustokautta. Mennyt kausi on ollut motivoiva ja odotan mielenkiinnolla tulevaa kautta. Kuntapolitiikka on mielenkiintoinen, joskin työläs harrastus, jossa voi jättää oman kädenjälkensä asioihin, Rönkkö sanoo.

Valtuustopaikan saivat myös farmaseutit Suvi Pakkala (kesk, Pomarkku), Inger Wistbacka (rkp, Kruunupyy), Tiina Nousiainen (kesk, Leppävirta) ja Saara Jokinen (sdp, Forssa).

Varasija yllätti

Oulussa ehdolla ollut farmaseutti Emma Ojanen (vihr) yllättyi positiivisesti varavaltuutetun paikasta.

– Tulos tuntuu niin uskomattomalta, että sitä piti vielä aamulla tarkistaa. Olin ensimmäistä kertaa ehdolla ja vielä nuorena ehdokkaana, enkä juurikaan käyttänyt kampanjointiin rahaa tai paljon aikaa, joten olin lähes varma, etten pääse edes varalle. Olen ollut kiinnostunut poliittisesta toiminnasta jo teini-iästä asti, ja lähden innolla toteuttamaan nuoruuden haavettani luottamustehtävästä, Ojanen kertoo.

Varasijoille ylsivät myös apteekkarit Tuija Tuikkanen (kesk, Viitasaari), Sirpa Peura (kok, Vantaa) ja Juha Konttila (kesk, Pietarsaari) sekä proviisori Severi Yläjärvi (kok, Mänttä-Vilppula), farmaseutti Virpi Rahko (kd, Tornio) ja tekninen työntekijä Mikko Jaskari (kesk, Kauhava).