Hyppää sisältöön

Lääkkeiden hintalautakunnan (Hila) johtaja Lauri Pelkonen siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johtavaksi asiantuntijaksi. Uudessa tehtävässä Pelkonen koordinoi lääkkeisiin ja apteekkitalouteen liittyvien hallitusohjelmakirjausten valmistelua.

Hallitusohjelman lääkkeisiin ja apteekkeihin liittyvät kirjaukset kootaan ministeriössä Lääkkeet ja apteekkitalous –hankkeeksi, jonka koordinoimisesta Pelkonen vastaa.

Pelkonen siirtyy tehtävään Hilasta, joka toimii STM:n yhteydessä. Hilan tehtävä on vahvistaa sairausvakuutuslain perusteella korvattavien lääkevalmisteiden, kliinisten ravintovalmisteiden ja perusvoiteiden korvattavuudet ja tukkuhinnat.

Pelkonen työskentelee johtavan asiantuntijan tehtävässä hankkeen ajan eli vuoden 2026 loppuun saakka. Tämän jälkeen hän palaa Hilan johtajaksi. Taustaltaan Pelkonen on juristi ja yhteiskuntatieteilijä, ja hän on työskennellyt lääkeasioiden parissa koko uransa ajan. Hilan johtajana Pelkonen aloitti vuonna 2010.

Pelkonen oli pääsihteerinä Päivittäistavarakauppa ry:n rahoittamassa asiantuntijaselvityksessä, joka käsitteli lääkejakelun uudistamista ja valmistui kesäkuussa 2018.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times