Apteekkariliitto ja Porin seudun apteekit ovat osallistuneet SuomiAreenaan useana vuonna. Heinäkuussa 2014 lapsia ja vanhempaakin yleisöä viihdytti myös APTEEKKImies. Kuva: Apteekkariliitto / arkisto
Uutinen

Apteekkariliitto ja Porin seudun apteekit mukana SuomiAreenassa

05.07.2022 | 10:13

Teksti : Erja Elo

Apteekkariliiton järjestämässä paneelikeskustelussa keskustellaan keskiviikkona 13.7. aiheesta ”Vähemmän lääkkeitä – enemmän tietoa”.

Lääkehoitoon liittyvät virheet ovat yksi suurimmista yksittäisistä potilasturvallisuutta vaarantavista tekijöistä terveydenhuollossa.

Jopa neljännes ikääntyneiden erikoissairaanhoidon päivystyskäynneistä johtuu lääkehaitoista. Vähentämällä tarpeetonta lääkkeiden käyttöä ja käyttämällä lääkkeitä oikein vähennetään terveydenhuollon kuormitusta ja kustannuksia. 

Aiheesta keskustellaan Porin SuomiAreenassa järjestettävässä paneelissa, jonka vetää Apteekkariliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Touko Aalto. Keskustelemassa ovat ylilääkäri Juha Puustinen Satakunnan sairaanhoitopiiristä, kansanedustajat Eva Kalli (kesk.) ja Kristiina Salonen (sd.) sekä Suomen Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler.

Apteekkariliitto pitää Porin seudun apteekkareiden kanssa myös messutelttaa Kansalaistorilla torstaina ja perjantaina (14.-15.7.).

Teltalla on päivystämässä Porin alueen apteekkareita ja liiton henkilökuntaa, ja siellä voi osallistua apteekkiaiheiseen kyselyyn, johon vastanneiden kesken arvotaan 300 euron arvoinen kylpylälahjakortti Naantalin kylpylään. Teltalla jaetaan myös tuotenäytteitä. 

SuomiAreena on yhteiskunnallinen festivaali, jonka tavoitteena on tuoda yhteiskunnallinen ja ajankohtainen keskustelu kaikkien ulottuville. Tapahtuman järjestävät vuosittain MTV ja Porin kaupunki, tänä vuonna tapahtuma pidetään 11.-15. heinäkuuta.

Apteekkariliiton keskustelu ”Vähemmän lääkkeitä – enemmän tietoa” Porin SuomiAreenan MTV-lavalla keskiviikkona 13.7. klo 12.00-12.45.