Hyppää sisältöön

Helsingin yliopiston rehtori on päättänyt, että apteekkari FaT Risto Kanerva kutsutaan osa-aikaiseksi (20%) lääkehuollon ja huoltovarmuuden työelämäprofessoriksi. Kanerva aloittaa viiden vuoden määräaikaisessa tehtävässään tammikuussa 2024.

Kanerva kommentoi Helsingin yliopiston julkaisemassa uutisessa olevansa innoissaan tehtävästä, jossa hän pystyy tarjoamaan omaa kokemustaan ja osaamistaan tutkimuksen ja opetuksen tueksi.

Lääkehuollon huoltovarmuus ja sen varmistaminen on ollut olennainen osa Kanervan työuraa sen kaikissa vaiheissa, jopa väitöskirjatutkimuksessa.

Farmasian tiedekunnan dekaani Jari Yli-Kauhaluoma kehuu Kanervan pitkää ja monipuolista kokemusta, joka kytkee yhteen lääkehuollon ja lääkkeiden huoltovarmuuden näkökulmat, sekä täydentää oivallisesti farmasian tiedekunnan tutkimus- ja opetusprofiilia.

Myös opetuksesta vastaava varadekaani Mia Sivén tuo esiin työelämäprofessuurin tärkeyden, sillä viime aikoina kriisivalmiuden kehittäminen on noussut vahvasti esiin. Suomi tarvitsee lääkkeiden saatavuuteen ja huoltovarmuuteen liittyvien monien ulottuvuuksien tutkimusta sekä näiden aihealueiden tuomista opetukseen.

Pitkä kokemus lääkealalta

Kanervalla on 36 vuoden kokemus lääkealan eri sektoreilta. Apteekkariuransa hän aloitti vuonna 2010 Turun Humaliston apteekissa, josta siirtyi apteekkariksi Tapiolan apteekkiin Espooseen vuonna 2016.

Ennen apteekkariuraansa hän työskenteli opiskeluajoista lähtien lääketukkukauppa Oriolassa eri tehtävissä, viimeksi toimitusjohtajana vuosina 2004–2006.

Työnsä ohessa Kanerva on toiminut useissa luottamustehtävissä, kuten lääketukkukauppojen Euroopan kattojärjestön (GIRP) varapuheenjohtajana sekä EU:n apteekkijärjestö PGEU:n varapuheenjohtajana.

Suomen Apteekkariliiton hallituksen jäsen Kanerva on ollut vuodesta 2011 lukien ja liiton valiokunnissa ja tytäryhtiöissä hän on toiminut vuodesta 2010 alkaen.

Työelämäprofessoriksi voidaan kutsua tohtorin tutkinnon suorittanut henkilö, jolla on yliopistomaailman ulkopuolisessa työelämässä saavutettuja erityisen merkittäviä ansioita ja kokemusta, josta on hyötyä yliopiston toiminnalle.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times