Hyppää sisältöön

PÄIVITETTY 20.6. klo 15.40 Ministerien välisessä työnjaossa Grahn-Laasonen vastaa lääkehuollosta
                                                                                                                                                                 
Perussuomalaisten eduskuntaryhmään kuuluva Kaisa Juuso, 62, on nousemassa sosiaali- ja terveysministeriksi. Hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 2019 lähtien. 

Torniosta kotoisin oleva ja Lapin vaalipiiriä edustava Juuso on toiminut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä neljän vuoden ajan. 

Juuso valmistui filosofian kandidaatiksi Tukholman yliopistosta, minkä jälkeen hän opiskeli sairaanhoitajaksi Lapin ammattikorkeakoulussa. Hän työskenteli ennen eduskuntaa kansainvälisen sairaanhoidon asiantuntijana Haaparannassa.

Sanni Grahn-Laasonen sosiaaliturvaministeriksi

Hallituksessa ei ole enää perhe- ja peruspalveluministeriä, vaan uudessa tehtävässä sosiaaliturvaministerinä aloittaa kokoomuksen eduskuntaryhmän Sanni Grahn-Laasonen, 40.

Grahn-Laasonen on toiminut kansanedustajana vuodesta 2011 lähtien. Hän työskenteli vuosina 2014–2019 ympäristöministerinä, opetus- ja kulttuuriministerinä sekä opetusministerinä. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen hän oli vuosina 2011–2014.

Forssasta kotoisin oleva ja Hämeen vaalipiiriä edustava Grahn-Laasonen valmistui valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2011.

Grahn-Laasonen vastaa lääkehuollosta

Tasavallan presidentti vahvisti ministerinimitykset tiistaina 20. kesäkuuta. Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi samalla tiedon ministerien välisestä työnjaosta.

Sosiaaliturvaministeri Grahn-Laasonen käsittelee sosiaaliturva- ja vakuutusosastolle, työ- ja tasa-arvo–osastolle, sekä turvallisuus ja terveys -osastolle kuuluvat asiat. Lisäksi hän käsittelee toimeentulotukiasiat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaat ja palvelut -osastolta. Näihin kuuluu muun muassa lääkehuolto.

Sosiaali- ja terveysministeri Juuso käsittelee muut sosiaali- ja terveysministeriön toimialaan kuuluvat asiat.

PÄIVITETTY 20.6. klo 15.40 lisäämällä tieto ministerien välisestä työnjaosta

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times