Hyppää sisältöön

Suomen farmaseuttinen yhdistys on myöntänyt tämän vuoden Albert Wuokon varttuneemman tutkijan palkinnon professori Jouni Hirvoselle. Palkintosumma on 6 000 euroa.

Yhdistyksen mukaan tämän vuoden Albert Wuokko -palkinto on varttuneemman tutkijan palkinto, joka myönnettiin ansiokkaasta farmasiaa edistäneestä työstä. Yhdistyksen mukaan Hirvonen on ansioitunut pitkällä akateemisella urallaan niin tutkimuksen saralla, innovaatioiden osalta kuin myös yliopiston hallinnon puolella.

Professori Jouni Hirvonen on toiminut Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan varadekaanina ja dekaanina. Vuodesta 2022 alkaen hän on toiminut Helsingin yliopiston vararehtorina. Hirvonen on myös laajasti kansainvälisesti verkostoitunut ja edistänyt Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan kansainvälistä verkostoitumista.

Suomen farmaseuttinen yhdistys on myöntänyt palkinnot myös vuonna 2022 parhailla arvosanoilla valmistuneille proviisoreille ja farmaseutille. Palkinnon saivat proviisori Akseli Niemelä (Helsingin yliopisto), proviisori Katri Vainionpää (Itä-Suomen yliopisto) ja farmaseutti Lina Wikman (Åbo Akademi).

Samalla jaettiin artikkelipalkinto (500 €) merkittävästä vuonna 2022-2023 julkaistusta farmasian alan tieteellisestä artikkelista.

Artikkelipalkinto myönnettiin vuonna 2023 artikkelista A prolyl oligopeptidase inhibitor reduces tau pathology in cellular models and in mice with tauopathy (Science Translational Medicine, volume 15, issue 691, 2023) seuraaville kirjoittajille: Tony Eteläinen, Catarina Silva, Johanna Uhari-Väänänen, Francesca De Lorenzo, Maria Jäntti, Hengjing Cui, Marta Chavero-Pieres, Tommi Kilpeläinen, Christina Mechtler, Reinis Svarcbahs, Erin Seppälä, Juha Savinainen, Elena Puris, Gert Fricker, Mikko Gynther, Ulrika Julku, Henri Huttunen, Stephen Haggarty ja Timo Myöhänen.

Vuonna 2023 Suomen farmaseuttinen yhdistys on jakanut myös useita tutkimus- ja matka-apurahoja. Tutkimusapurahaa saivat Iiro Rautsola, Helsingin yliopisto, Seyedhamed Maljaei, Itä-Suomen yliopisto, Atefeh Saadabadi, Åbo Akademi ja Mella Louhisalmi, Itä-Suomen yliopisto.

Matka-apurahaa saivat Iina Annala, Helsingin yliopisto, Dmytro Gerasymchuk, Helsingin yliopisto, Atte Junnila, Helsingin yliopisto, Rathna Mathiyalagan, Åbo akademi, Julia Monola, Helsingin yliopisto, Emilia Mäkinen, Helsingin yliopisto, Rubén Pareja Tello, Helsingin yliopisto, Tea Pihlaja, Helsingin yliopisto, Iiro Rautsola, Helsingin yliopisto, Agnese Rönngård-Jalkanen, Itä-Suomen yliopisto ja Sven Sakson, Helsingin yliopisto.

Kongressiavustuksia saivat 17th Annual FinPharmaNet meeting, Suomen Aivokasvain Tutkimusyhteisön (SAKTY) kuudes vuosikokous, ja Nordic Natural Products Conference 2023.

Mitä mieltä olit artikkelista?

Agreed 0 times
Said to be thoughtful 0 times
Has raised questions 0 times
Disagreed 0 times