Uutinen

Rauman ylihoitaja: Palvelusetelikäytäntö sopisi hyvin Apteekin Terveyspisteeseen

21.10.2015 | 13:53

Teksti : INKERI HALONEN

Raumalla toimii jo kaksi Apteekin Terveyspistettä. Ylihoitaja Anne Vertainen toivoo, että jatkossa niiden palveluita voisi ostaa palvelusetelillä.

Rauman avoterveydenhuollon ylihoitaja Anne Vertaisen mukaan Terveyspiste tuo selkeää lisäarvoa kuntalaisille, kun he voivat hakeutua sairaanhoitajan luokse myös iltaisella terveyskeskuksen sulkeuduttua.

– Meille on tärkeää se, että hoitoprosessit ovat mahdollisimman samanlaiset terveyskeskuksessa ja Terveyspisteessä, Vertainen sanoo.

Apteekin Terveyspisteet toimivatkin tiiviissä yhteistyössä kunnan kanssa. Asiakas saa Terveyspisteestä saman sairaanhoitajapalvelun kuin saisi terveyskeskuksesta, mutta nopeasti ja pientä korvausta vastaan.

Vertainen pahoittelee sitä, että maksullisuus on yhä monelle kynnyskysymys; sairaanhoitajapalveluista ei olla totuttu maksamaan.

Vertainen toivoo, että tulevaisuudessa Terveyspisteen palvelukokonaisuuksia voisi ostaa palvelusetelillä.

– Tällainen palvelukokonaisuus voisi olla esimerkiksi diabeteksen ennaltaehkäisy. Tämä sopisi Terveyspisteisiin palvelusetelillä ostettavaksi vallan mainiosti.

Vielä nyt iso osa flunssapotilaista hakeutuu terveyskeskukseen. Vertainen toivoo, että ainakin osa hakisi apua Terveyspisteestä.

– Siellä he saavat apteekin puolelta samalla lääkehoidon ohjauksen ja neuvonnan.

Apteekin Terveyspiste -palvelua tarjotaan nykyisin yhdeksässä apteekissa.