Uutinen

Apteekin Terveyspisteitä on Suomessa jo 15, uusin avattiin Keuruulle

07.09.2018 | 09:00

Teksti : ERJA ELO

Apteekista saa matalan kynnyksen sairaanhoitajan palveluita jopa aikaa varaamatta.

Keuruun apteekin apteekkari Riitta Valjakka-Koskela palkkasi apteekkiinsa sairaanhoitajan, koska halusi apteekin tarjoavan asiakkaille kokonaisvaltaista palvelua osana terveydenhuoltoa.

Sairaanhoitaja antaa korvausta vastaan asiakkaan tarpeisiin perustuvaa ohjausta ja tekee hoidon tarpeen arviointia. Terveyspisteen johtajana toimii lääkäri, jota sairaanhoitaja konsultoi tarvittaessa.

Sairaanhoitaja antaa esimerkiksi rokotuksia, hän myös tekee mittauksia ja pienimuotoisia hoitotoimenpiteitä.

– Korvahuuhtelut ja rokotukset hoituvat apteekkikäynnin yhteydessä ja helpottavat siten asiakkaan arkea, apteekkari Valjakka-Koskela kertoo.

Jonottamatta, aikaa varaamatta

Asiakkaan on mahdollista päästä sairaanhoitajan vastaanotolle jonottamatta ja aikaa varaamatta, myös ilta-aikoja on tarjolla. Keuruun Apteekki tarjoaa palveluja sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

– Sairaanhoitajallamme on pitkä työkokemus ja paljon erityisosaamista, joka mahdollistaa sairaanhoitajan vastaanoton lisäksi jalkojen hoidon, elintapavalmennuksen sekä ensiapukoulutuksen pitämisen, apteekkari kertoo.

Nyt perustettava Apteekin Terveyspiste on Keski-Suomen ensimmäinen. Suomessa niitä on ennestään 15. Apteekin Terveyspisteet ovat yksityisiä terveyspalveluyrityksiä, joilla on alueensa Aluehallintoviraston myöntämä lupa terveydenhuollon palvelujen antamiseen.

Terveyspisteiden tarkoituksena on vähentää terveydenhuollon kuormittavuutta ja tarjota vaihtoehtoja terveyspalveluiden hankkimiseen. Palveluja on suunniteltu yhteistyössä paikkakunnan julkisen terveydenhuollon kanssa.