Uutinen

Myyrmannin apteekista Vuoden opetusapteekki

24.11.2012 | 18:00

Vantaan 9. Myyrmannin apteekki palkittiin vuoden 2012 opetusapteekkina Farmasian Päivien palkintogaalassa Helsingissä.

Proviisori Maarit Hannu kuvaa henkilökunnan tunnelmia hämmästyneiksi, mutta iloisiksi.

– Valintaa juhlistetaan ehdottomasti koko henkilökunnan voimin, sillä oppilaiden ohjaukseen osallistuu ihan jokainen.

Vuoden opetusapteekin valinnut työryhmä kertoo perusteluissaan, että Myyrmannin apteekki on saanut opiskelijoilta useana vuonna kiitettävää palautetta. Erityiskiitosta opiskelijat ovat antaneet mukavasta apteekkarista ja myönteisesti oppilaisiin suhtautuvasta henkilökunnasta, jonka kaikki jäsenet ovat mukana opiskelijoiden perehdyttämisessä.

Maarit Hannun mukaan kiitos kuuluu myös oppilaille.

– Oppilaat pitävät meidätkin virkeinä ja ajan tasalla. Heistä on myös paljon apua.

Myyrmannin apteekissa on keskimäärin 3–4 opiskelijaa vuodessa. Isompaa joukkoa apteekki ei mielellään ota, jotta ohjauksen laatu säilyy.

Työnjako toimii

Oppilaiden teoreettiset tiedot ovat Hannun mukaan erittäin hyvällä tasolla. Käytännön valmiudet kaipaavat luonnollisesti harjoittelua apteekissa.
– Työnjako on hyvä näin. Toki yliopiston pitää antaa valmiudet ja työkalut asiakkaan kohtaamiseen, mutta lopulta työ tekijäänsä opettaa. Kaikkiin erilaisiin asiakastilanteisiin ei voi mitenkään yliopisto-opinnoissa varautua.

Vuodesta 1992 lukien jaettu Vuoden opetusapteekki -tunnustuspalkinto myönnetään apteekille, jossa farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluva harjoittelu on järjestetty esimerkillisellä tavalla. Palkittava apteekki valitaan opiskelijapalautteen perusteella ja valinnasta päättää koulutusyksikköjen ja apteekkialan järjestöjen edustajista koostuva työryhmä.

Farmaseutin ja proviisorin opintoihin kuuluvan, yhteensä puolen vuoden apteekkiharjoittelun, suorittaa apteekeissa vuosittain noin 600 farmasian opiskelijaa. (TK)