Lahjoituksen myötä voimme muun muassa panostaa Åbo Akademin kahden kampuksen, Turun ja Vaasan, väliseen yhteistyöhön, sanoo Farmasian professori Jessica Rosenholm. Kuva: Åbo Akademi
Uutinen

Åbo Akademin farmasian oppiaineelle lahjoituksena 150 000 euroa

22.01.2021 | 13:42

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Lahjoitus tukee uuden proviisorikoulutuksen käynnistämistä Åbo Akademissa.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet sr -säätiö lahjoittaa 150 000 euroa Åbo Akademin farmasian koulutusalalle.

Kyseessä on yksi ensimmäisistä isoista lahjoituksista valtion vastinrahoitusohjelman mukaisessa varainkeruukampanjassa.

Farmasian professori Jessica Rosenholm kertoo Åbo Akademin tiedotteessa, että lahjoitus tukee uuden proviisorikoulutuksen käynnistämistä Åbo Akademissa. Samalla se lujittaa Åbo Akademin strategista tutkimusprofiilia ”Terveyteen liittyvät ratkaisut”, johon farmasia kuuluu yhtenä alana.

– Lahjoituksen myötä voimme muun muassa panostaa Åbo Akademin kahden kampuksen, Turun ja Vaasan, väliseen yhteistyöhön. Tutkimusprofiilin puitteissa on suunnitteilla esimerkiksi yhteisiä kursseja Turussa proviisoriopintoja ja Vaasassa hoitotieteen opintoja suorittaville, Rosenholm kertoo.

”Terveyteen liittyvät ratkaisut” on yksi Åbo Akademin tutkimusprofiileista, ja sen keskeisiä osa-alueita ovat lääkekehitys ja diagnostiikka, hoitotiede, psykologia ja informaatioteknologia.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt näkee lahjoituksen edistävän säätiön tavoitteita, joissa ennaltaehkäisevä terveydenhoito on keskeisessä roolissa.

– Tukemalla alan koulutus- ja tutkimusmahdollisuuksia sekä innovaatioita haluamme osaltamme vaikuttaa terveyden edistämiseen ja sairauksien ehkäisemiseen tulevaisuudessa, Carlstedt kertoo Åbo Akademin tiedotteessa.