Uutinen

Virheellisiä eReseptejä ei ole ilmennyt

24.09.2011 | 16:18

Effica-potilastietojärjestelmän vian aiheuttamia virheellisiä eReseptejä ei ole toistaiseksi ilmoitettu yhtäkään, kertoi sosiaali- ja terveysministeriön kehittämispäällikkö Anne Kallio lauantaina.

Vika eReseptien käsittelyohjelmassa ilmeni Päijät-Hämeessä torstaina, ja siitä tiedotettiin laajasti perjantaina. Vian takia potilaat ovat saattaneet saada toisten potilaiden lääkkeitä peruspalvelukeskus Aavan alueella. Aavan potilaita on pyydetty tarkastuttamaan saamansa eResepti lääkärillä.

Kela kertoi perjantai-iltana, että terveydenhuollon käyttämällä Effica-potilastietojärjestelmällä ei toistaiseksi saa kirjoittaa sähköisiä lääkemääräyksiä potilasturvallisuuden vuoksi siihen saakka, kunnes virhe on saatu korjattua.

Johtaja Hannu Puuronen järjestelmän toimittaneesta Tieto-yhtiöstä kertoi lauantaina, että viat on nyt saatu paikannettua, ja että meneillään on korjaustöiden suunnittelu. Kun korjaukset saadaan valmiiksi, järjestelmä testataan. Töiden valmistumisen aikataulu selviää vasta, kun suunnitelmat on tehty. (STT-EK)

Tausta: Virheellisiä eReseptejä liikkeellä? >