Uutinen

Tyrmäävä tohtori

30.08.2012 | 08:44

Nyrkkeilysalilla käyminen ravistaa ajatukset tehokkaasti irti arkityöstä. Juuri 40 vuotta täyttäneellä farmasian teknologian professorilla on meneillään monta vaativaa projektia Åbo Akademin farmasian yksikössä.

Työviikkoon kuuluu kokouksia, seminaareja, hankkeiden valmistelua, opetusta ja hallinnollisia tehtäviä.

– Tavallaan nautin siitä, että elämän eri sektoreilla on vireillä monta asiaa yhtä aikaa. Onnistuminen on ajanhallintakysymys, vaikka aika usein pitää tehdä töitä, kun lapset ovat nukkumassa, Niklas Sandler myöntää.

Sandlerin mielestä lääkkeet pitäisi valmistaa ympäristöystävällisesti, eikä kustannuksista tinkien ja ympäristökatastrofien uhalla, kuten muutamat esimerkit Intiasta osoittavat.

Sandlerin uskoo, että lääkkeiden ympäristövaikutusten esille nostaminen olisi hyvää PR-työtä myös apteekeille. Niissä voitaisiin kertoa asiakkaille, miten esimerkiksi käyttämättä jääneet lääkkeet kuormittavat turhaan ekosysteemiä.

– Tutkimusten mukaan noin puolet lääkkeistä jää syömättä. Sehän tarkoittaa, ettei niitä olisi pitänyt koskaan edes valmistaa ja maailman lääketuotannon voisi puolittaa. (EE)

Lue Niklas Sandlerin henkilöhaastattelu tällä viikolla ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.