Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki apteekkari Terttu Puuruselle, Suomen Leijonan I lu... Lue lisää »

EMA:n ensimmäiset arvioinnit koronarokotteista saattavat valmistua jo joulun jälkeen. Lue lisää »

Nivelreuma sormissa vaikeutti vanhan miehen kävelykepin käyttöä. Lue lisää »

Tutkimus: Tuore löydös voi auttaa löytämään parannuskeinon ärtyvän suolen oireyhtymään. Lue lisää »

Apteekkari-lehti selvitti, mitä mieltä apteekkialaa parhaiten tuntevat professorit ovat... Lue lisää »

Terveysporttiin avautui uusia tietokantoja

23.09.2008 14:20

Uudet raskauden ja imetyksen aikaisen lääkekäytön arviointiin tarkoitetut gravbase ja lactbase -tietokannat avautuivat ilmaiseen koekäyttöön tänään.

Palvelut ovat avoinna Terveysportin käyttäjille ilmaiseksi joulukuun alkuun saakka. Maksullisiksi tietokannat muuttuvat vuoden 2009 alusta. Koekäytön aikana tietokantoja täydennetään puuttuvien lääkeaineiden osalta, jonka jälkeen tietokanta kattaa Suomessa käytettävät lääkkeet. Tällä hetkellä tiedot löytyvät lähes 700 lääkkeestä.

Gravbase- ja lactbase-tietokannat sisältävät päivitetyn tiedon Suomessa markkinoilla olevien lääkkeiden sekä useiden erityislupavalmisteiden raskauden ja imetyksen aikaisesta turvallisuudesta. Lääkkeiden turvallisuutta kuvataan neliluokkaisella järjestelmällä (A-D), ja luokittelun havainnollistamisessa käytetään SFINX-lääkeinteraktiotietokannasta tuttua värikoodijärjestelmää.

Terveysportti-palvelu on kaikkien SAL Apteekkiverkkoon kuuluvien apteekkien käytössä. Myös Apteekkiverkkoon kuulumattomien apteekkien on mahdollista ostaa Terveysportin käyttöoikeus erillisenä palveluna.

Tietokantojen sisällöstä ja toiminnallisuudesta toivotaan koekäytön aikana palautetta terveydenhuollon ammattihenkilöiltä niiden edelleen kehittämiseksi käyttäjien tarpeiden mukaisesti. (TK)

Arkisto