Uutinen

Terveysportin perustajille mittava tunnustus

03.02.2011 | 10:03

Pekka Mustosen ja Markku Kallion työ Terveysportti-verkkopalvelun kehittämisestä palkitaan tänään Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin tunnustuspalkinnolla.

Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin järjestyksessä toinen Laimi Leideniuksen tunnustuspalkinto (15 000 euroa) myönnetään tänään LT Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja, LT Pekka Mustoselle ja dosentti, MBA Markku Kalliolle.

Mustonen ja Kallio kehittivät viime vuosituhannen lopussa Terveysportin pyrkimyksenä tarjota lääkäreille ja muille terveydenhuollon työntekijöille luotettavaa, ajantasaista ja helposti löydettävissä olevaa tietoa nopeasti ja kätevästi yhdestä paikasta.

Palkintoperustelujen mukaan Terveysportti on kollegiaalisuuden hengessä antanut Suomen lääkäreille kansainvälisestikin ainutlaatuisen monipuolisen työkalun ammattitaidon kehittämiseen ja yksittäisen potilaan hoidon parantamiseen.

Nykyisin Terveysportti on päivittäinen työkalu kymmenille tuhansille terveydenhuollon työntekijöille ja opiskelijoille. Palvelussa avataan noin miljoona artikkelia viikossa. Vuonna 2009 toteutetussa lääkärikäyttäjien kyselytutkimuksessa 98 prosenttia vastanneista (n=540) arvioi, että palvelu mahdollistaa potilaiden paremman hoidon.

Laimi Leideniuksen palkinto jaetaan joka toinen vuosi seuran jäsenelle tai jäsenten muodostamalle ryhmälle, joka on työllään edistänyt yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta, toiminut edelläkävijänä ja tienraivaajana ja siten tehnyt asioita helpommaksi seuraajalleen. (IK)

Terveysporttiin >