Apteekkari Ann-Mari Viitasen mukaan Söderkullan apteekissa ollaan valmiita ensi viikolla alkaviin rokotuksiin. Kuva: Söderkullan apteekki
Uutinen

Söderkullan apteekissa annetaan koronarokotuksia ensi viikosta lähtien

24.02.2021 | 09:02

Teksti : Hanna Hyvärinen

Jaa artikkeli:

Alkuvaiheessa apteekin terveyspisteessä voidaan antaa noin 200 rokoteannosta viikossa.

Söderkullan apteekin yhteydessä sijaitseva terveyspiste Söderpointti ryhtyy ensi viikolla antamaan sipoolaisille koronarokotuksia. Ajanvaraus avattiin tiistaina.

Terveyspiste ja kunta tekivät rokotteiden antamisesta yhteistyösopimuksen aiemmin helmikuussa. Yhteistyön tavoitteena on helpottaa koronarokotteen ottamista Etelä-Sipoossa ja lyhentää kuntalaisten matkaa rokotepisteille.

Yhteistyötä koronarokottamisessa ehdotti Sipoon kunta.

– Osasimme jo odottaakin yhteydenottoa, sillä olemme jo useamman vuoden tehneet kunnan kanssa yhteistyötä influenssarokotusten antamisessa, kertoo apteekkari Ann-Mari Viitanen.

Ja kun pyyntö lähteä mukaan rokotustalkoisiin sitten tuli, päätös oli valmis.

– Ilman muuta lähdetään mukaan.

Valmistelua vaaditaan

Vaikka Söderpointissa on aiempaa kokemusta rokottamisesta ja niin tilat kuin henkilökuntakin omasta takaa, vaati koronarokottamiseen valmistautuminen hiukan enemmän töitä kuin tavallisiin kausi-influenssarokotuksiin valmistautuminen.

Suunnittelua vaativat sekä logistiikka että rokotusten käsittelyn aikataulutus. Lisäksi henkilökunta kouluttautui siihen, kuinka jokaisesta rokotepullosta saadaan maksimimäärä rokotteita, ettei kallisarvoista ainetta mene hukkaan tilanteessa, jossa rokotteiden saatavuus on jatkuvasti hiukan epävarmaa.

Noin 200 rokotusta viikossa

Söderpointissa voidaan ainakin alkuvaiheessa rokottaa noin 200 asiakasta viikossa. Myös lisätyövoiman käyttöä voidaan harkita, mikäli tarvetta tulee.

Ensi viikolla käynnistyvää työmaata odotetaan apteekissa ja sen terveyspisteessä hyvillä mielin.

– On hienoa, että saamme olla mukana helpottamassa julkisen puolen rokotuspainetta ja että lähistön asiakkaiden on helppo tulla rokotettaviksi. Mielellämme olemme mukana edistämässä rokotuskattavuutta, Viitanen sanoo.

Ensimmäisenä rokotusaikoja voivat varata vuonna 1946 syntyneet ja sitä vanhemmat Sipoolaiset sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja yli 65-vuotiaat, sekä 60–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Rokotuspiste valitaan rokotusajan varaamisen yhteydessä esimerkiksi koronarokotusaika.fi-palvelussa.