Uutinen

Raumalle avataan toinen Apteekin Terveyspiste

15.10.2015 | 10:31

Teksti : INKERI HALONEN

Rauma saa jo toisen Apteekin Terveyspisteen, kun keskustassa sijaitseva apteekki Minerva aloittaa palvelun tarjoamisen tänään torstaina.

Rauman keskustassa sijaitseva Apteekki Minerva avaa tänään torstaina uuden Apteekin Terveyspiste -palvelun.

Apteekki Minerva on Suomen yhdeksäs palvelua tarjoava apteekki. Palvelua on tarjolla myös Helsingissä, Vantaalla, Raahessa, Oulussa, Joensuussa, Rovaniemellä ja Hirvensalossa Turussa.

Raumalla toimii ennestään jo yksi Apteekin Terveyspiste Keskus-apteekissa.

"Haluamme olla moderni apteekki"

Apteekki Minerva aloitti Terveyspiste-palvelun valmistelun viime keväänä. Pontimena toimi halu pysyä modernina apteekkina ja kehittää apteekin toimintaa.

– Apteekkitoiminnan ja muun lääkehuollon kehittämistyöryhmän raportin mukaan modernissa apteekeissa pitää olla palveluita, ja me haluamme olla moderni apteekki ja hoitaa osamme, apteekkari Mikko Puntari kertoo.

Tilaisuus tarjoutui, kun apteekki hävisi ison tarjouskilpailun avohoidon lääkejakelussa. Dosettijakeluasiakkaiden menetyksen myötä kahdelta dosettijakelussa avustaneelta sairaanhoitajalta uhkasi loppua työt.

– He ovat aivan erinomaisia työntekijöitä, ja halusimme pitää heidät täällä apteekissa töissä. Tämä kannusti uuden, sairaanhoitajavetoisen palvelun aloittamiseen, Puntari kertoo.

Influenssarokotukset suosittuja Terveyspisteissä

Uuden palvelun perustaminen oli työlästä, ja sitä hoiti etupäässä proviisori Tommy Tarvainen. Yhteistyö kunnan kanssa sujui kuitenkin helposti – heillä oli valmiit kuviot yhteistyötä varten jo aiemmasta Terveyspisteestä.

Myös lupaa oli lopulta helppo hakea, kun kaikki oli mietitty ja tehty valmiiksi ohjeiden mukaan.

Apteekkari Puntari uskoo, että kuntaa helpottaa, kun asiakkaita voi ohjata kahteen eri apteekkiin.

– Kilpailutilanne on nyt parempi, kunnan ei tarvitse pelätä yhden apteekin suosimista.

Apteekki Minervan Terveyspiste toimii myös yhtenä influenssarokotuspisteenä, kun rokotuskausi pian alkaa.

Muissa Terveyspiste-apteekeissa palvelu on ollut erittäin suosittua, kun rokotuksen on saanut pientä korvausta vastaan nopeasti.