Uutinen

PGEU pitää Euroopan komission lääkelakipakettia onnistuneena

11.12.2008 | 09:51

Jaa artikkeli:

PGEU on tyytyväinen reseptilääkkeiden mainontakieltoon ja tiedonjakelun rajaamiseen.

- Paketti on pääpiirteissään järkevä ja edistää eurooppalaisten potilaiden lääkehuoltoa, PGEU:n pääsihteeri John Chave arvioi.

PGEU (Pharmaceutical Group of the European Union) on valmis osallistumaan EU:n laajuiseen lääkeväärennösten vastaiseen taisteluun. Esillä olleisiin toimintamuotoihin, kuten apteekeissa tehtävään lääkapakkausten aitouden tunnistamiseen, liittyy kuitenkin tietosuojaongelmia ja taloudellisia kysymyksiä, joihin täytyy etsiä käytännön ratkaisuja.

PGEU pitää lääketurvatoiminnan järjestelmällisyyden ja läpinäkyvyyden lisäämistä hyvänä kehityksenä. Komission kanta koko terveydenhuollon ja potilaiden osallistumisesta lääketurvatoimintaan on erittäin tärkeä.

- Olemme tyytyväisiä, että komission perääntyi aikeisssaan vapauttaa reseptilääketiedon jakelu laajemmin kuluttajille. Komissiokin huomasi lopulta, että tiedon jakamisen ja mainonnan rajapinta on hyvin ohut ja häilyvä. PGEU osallistui merkittävässä määrin lääketiedon laatukriteerien kokoamiseen lääkelakipakettia varten, Chave kertoi.

PGEU edustaa apteekkisektoria EU:ssa ja Suomen Apteekkariliitto on PGEU:n jäsen. Apteekkariliiton puheenjohtaja Mika Vidgrén toimii PGEU:n puheenjohtajana vuoden 2008 ajan. (CS)