Uutinen

Pääkaupunkiseudun apteekkilaiset rokotetaan ensi viikolla

28.10.2009 | 07:47

Helsingin, Espoon ja Vantaan asiakaspalvelutyötä tekevät apteekkilaiset rokotetaan ensi viikolla. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus ja todistus työsuhteesta.

Espoo ja Vantaa tarjoavat rokotuksia koko viikon ajan, mutta Helsingin apteekkilaiset rokotetaan keskiviikkona (4.11.) ja torstaina (5.11.).

Ruuhkien ja tarpeettoman jonotuksen välttämiseksi Apteekkariliitto porrastaa helsinkiläisten rokotuksiin osallistumisen.

Apteekkariliitto pyytääkin Helsingin apteekkeja ottamaan yhteyttä Apteekkariliittoon SALnetista löytyvien ohjeiden mukaan viimeistään torstaina 29. lokakuuta.

Rokotukset
kuntakohtaisia

Kukin kunta rokottaa vain oman kuntansa työntekijöitä ja rokotukset ovat maksuttomia.

Aiemmin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos toivoi kuntien joustavan kuntarajoista ja rokottavan myös kunnan alueella työskentelevät vieraskuntalaiset, mutta suositus on muuttunut.

Kuntalaisten kuntakohtaisella rokottamisella pyritään varmistamaan se, että tiedot rokotuksesta päätyvät varmasti kunnan potilasrekisteriin.

Todistus
työsuhteesta mukaan

Rokotettavat tarvitsevat mukaansa todistuksen voimassaolevasta työsuhteesta. Todistukseksi kelpaavat joko tuorein palkkakuitti, työsopimus tai työnantajatodistus. Kuntakohtainen vaatimus löytyy SALnetistä.

Lisäksi Vantaa vaatii rokotettavilta Kela- tai henkilökortin.

Vantaa rokottaa samalla kertaa myös kausi-influenssarokotteen. Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat vantaalaiset saavat kausi-influenssarokotteen ilmaiseksi. Muut voivat hankkia sen lääkärin reseptillä apteekista ja tuoda mukanaan rokotuspaikalle. (IK)

Tarkempaa tietoa rokotusten paikasta ja ajasta löytyy SALnetista SAL-Helsinki-ilmoitustaululta.