Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva on kärkikymmenikössä Keskustelunherättäjien joukossa Mediuutisten 100 vaikuttajaa -listalla. Kuva: Roni Rekomaa
Uutinen

Mediuutisten 100 Terveysalan vaikuttajaa julki – Mukana tuttuja nimiä

13.12.2023 | 09:35

Teksti : Hanna Hyvärinen

Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva ylsi kärkikymmenikköön Keskustelunherättäjien joukossa.

Mediuutiset julkaisi jälleen 100 Terveysalan vaikuttajaa -listauksensa. Mukana on apteekkialalta tuttuja nimiä.

Apteekkariliiton puheenjohtaja Risto Kanerva on kärkikymmenikössä Keskustelunherättäjien joukossa.

Perusteluiden mukaan maailmantilanteen kiristyminen on nostanut varautumisen ja huoltovarmuuden keskiöön. Kanerva on tuonut keskusteluihin lääkkeiden huoltovarmuuden ja sen varmistamisen kaikissa tilanteissa.

Kanerva aloittaa ensimmäisenä lääkehuollon ja huoltovarmuuden työelämäprofessorina Helsingin yliopistossa ensi vuoden alussa.

Yhteistyötä ja uudistamista

Porin Asema-apteekin apteekkari ja Farmasian Oppimiskeskuksen puheenjohtaja Leena Astala valittiin Yhteistyön edistäjien top 10 -listalle.

Leena Astala. Kuva: Pekka Sipola

Perustelujen mukaan Astala on rakentanut pitkäjänteisesti yhteistyötä Satakunnan hyvinvointialueen ja apteekkien välille etenkin iäkkäiden lääkehoitojen parantamiseksi. Osaamisen kehittäminen ja organisaatiot ylittävä sote-yhteistyö ovat Astalan sydämenasia.

Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori ja Valo-ohjelman projektipäällikkö Tiina Koskenkorva pääsi puolestaan uudistajien top 10:een. Perusteluissa todetaan, että valtakunnallinen apteekkien lääkitysturvallisuusohjelma Valo on toiminut avauksena apteekkien ja hyvinvointialueiden väliselle lääkitysturvallisuusyhteistyölle.

Tiina Koskenkorva. Kuva: Mikko Mäntyniemi

Apteekkien liittyminen vaaratapahtumien raportointijärjestelmä HaiProon on mahdollistanut avohoidon lääkitysturvallisuuden edistämisen yhteistyössä.