Uutinen

Markku Knuutilasta apteekkineuvos

14.06.2010 | 12:57

Turun Linnan apteekin pitkäaikainen apteekkari ja Oma PLUS Apteekit –verkoston voimahahmo palkittiin elämäntyöstään.

Tasavallan presidentti Tarja Halonen myönsi apteekkari Markku Knuutilalle apteekkineuvoksen arvonimen perjantaina.

– Kyllähän tämä hirmuisen hyvältä tuntuu, Tampereen Kaukajärven apteekin apteekkariksi hiljan siirtynyt Knuutila toteaa.

Knuutilan mieltä lämmittää erityisesti se, että arvonimen hakijoina oli laaja joukko Linnan apteekin tärkeitä yhteistyökumppaneita terveydenhuollon ja yrityselämän alalta sekä muun muassa Turun kaupunginjohtaja Mikko Pukkinen, Turun yliopiston rehtori Keijo Virtanen ja kokoomuksen europarlamentaarikko Ville Itälä.

Laaja hakijajoukko kuvaa hyvin Knuutilan verkostoitumistaitoja ja halua kehittää apteekkityötä tiiviissä yhteistyössä muun yhteiskunnan kanssa.

– Goethe on tähän hyvin todennut, että ”kun tekee työnsä hyvin ja näkee mitä on saanut aikaan, on onnellinen”, Knuutila tyytyy siteeraamaan.

Knuutila on valmis ottamaan vastaan myös arvonimeä seuraavan vastuun.

– Mielestäni apteekkineuvoksen arvo velvoittaa jatkamaan perusteltujen mielipiteiden esittämistä keskusteluissa alan ja terveydenhuollon ajankohtaisista asioista. Katson arvonimen velvoittavan aktiivisesti jatkamaan myös osallistumista yhteiskunnalliseen, järjestö- ja yhdistystoimintaan.

Työtä riittää myös Knuutilan uudessa, Kaukajärven apteekissa Tampereella.

– Koko alalla työn haasteet kohdistuvat heikentyvään talouskehitykseen ja apteekkien palvelurakenteen muuttumiseen. Olemme Kaukajärvellä aloittaneet tämän muutostyön ja suunnittelu on jo pitkällä. Henkilökunnan osallistuminen näiden muutosten tekemiseen on ensiarvoisen tärkeää, Knuutila painottaa.

Apteekkineuvoksen arvonimiä on myönnetty vuodesta 1918 lähtien. Knuutila on Suomen 37. arvonimen saanut henkilö. (IK)