Tuore väitöstutkimus osoittaa, että avo- ja kotihoidon lääkitysturvallisuudessa on palj... Lue lisää »

Apteekit toivovat lisää joustavuutta lääkevaihtoon. Lue lisää »

Maailman potilasturvallisuuspäivä käsittelee potilasturvallisuutta myös terveydenhuollo... Lue lisää »

Parkinsonin taudista kärsivän rouvan elämänlaatu koheni ja lääkekuorma keveni. Lue lisää »

Fimean tekemän väestökyselyn mukaan asiakkaiden on vaivatonta hankkia itsehoitolääkkeit... Lue lisää »

Marja-Liisa Partanen: "Hyvin haasteellinen tehtävä"

21.01.2009 13:09

Lääkelaitoksen johtoon valittu Marja-Liisa Partanen uskoo, että lääketurvallisuus voidaan taata myös muutosvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön apulaisosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen nimitettiin Lääkelaitoksen vt. ylijohtajaksi  helmikuun puolivälistä alkaen. Hän ryhtyi jo tällä viikolla johtamaan Lääkealan keskuksen valmistelua.

Partanen uskoo, että kuohunta Lääkelaitoksessa hiljalleen rauhoittuu, kun alueellistamispäätös on nyt tehty. Hän myöntää silti, että hänen tehtävänsä  on hyvin haasteellinen.

- Työrauhan palauttaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, jotta Lääkelaitos pystyy hoitamaan sille kuuluvat tehtävät. Samanaikaisesti viedään uudistamisprosessia eteenpäin.

- Mitenkään helppoa tämä ei ole, mutta päätös on nyt tehty, sen mukaisesti eletään ja valmistellaan uudistus mahdollisimman hyvin.

Omia mielialojaan Partanen ei ole kiireen keskellä ehtinyt miettiä. Hän korostaa kuitenkin, ettei ole ryhtymässä tehtävään "umpimetsästä".

- Olen ollut pitkään ministeriössä ja terveydenhuollossa, ja lääkeasiat ovat kuuluneet omaan tulosryhmääni. Nämä asiat eivät ole minulle vieraita, Partanen toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) päätti maanantaina, että Lääkealan keskus sijoitetaan Kuopioon. Samalla kerrottiin Partasen nimityksestä Lääkelaitoksen johtoon. Laitoksen pitkäaikainen ylijohtaja Hannes Wahlroos kertoi eroavansa tehtävästään viime viikolla. (VE)

Arkisto