Esiselvitys on osa lääkealan tiekartan toimeenpanoa Lue lisää »

Tutkijat ovat julkaisseet ensimmäisen kunnon kuvauksen Kiinassa leviävän uuden koronavi... Lue lisää »

Päivitetty 25.1.2020 klo 13:50 | Ivalon koronavirusepäilyt osoittautuivat aiheettomiksi... Lue lisää »

Päivitetty 22.1.2020 klo 14:25 | Kriittisiä puutteita oli muun muassa kylmäketjussa sek... Lue lisää »

Eniten vaikutusvaltaa on varakkaiden maiden päättäjillä. Lue lisää »

Marja-Liisa Partanen: "Hyvin haasteellinen tehtävä"

21.01.2009 13:09

Lääkelaitoksen johtoon valittu Marja-Liisa Partanen uskoo, että lääketurvallisuus voidaan taata myös muutosvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön apulaisosastopäällikkö Marja-Liisa Partanen nimitettiin Lääkelaitoksen vt. ylijohtajaksi  helmikuun puolivälistä alkaen. Hän ryhtyi jo tällä viikolla johtamaan Lääkealan keskuksen valmistelua.

Partanen uskoo, että kuohunta Lääkelaitoksessa hiljalleen rauhoittuu, kun alueellistamispäätös on nyt tehty. Hän myöntää silti, että hänen tehtävänsä  on hyvin haasteellinen.

- Työrauhan palauttaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää, jotta Lääkelaitos pystyy hoitamaan sille kuuluvat tehtävät. Samanaikaisesti viedään uudistamisprosessia eteenpäin.

- Mitenkään helppoa tämä ei ole, mutta päätös on nyt tehty, sen mukaisesti eletään ja valmistellaan uudistus mahdollisimman hyvin.

Omia mielialojaan Partanen ei ole kiireen keskellä ehtinyt miettiä. Hän korostaa kuitenkin, ettei ole ryhtymässä tehtävään "umpimetsästä".

- Olen ollut pitkään ministeriössä ja terveydenhuollossa, ja lääkeasiat ovat kuuluneet omaan tulosryhmääni. Nämä asiat eivät ole minulle vieraita, Partanen toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) päätti maanantaina, että Lääkealan keskus sijoitetaan Kuopioon. Samalla kerrottiin Partasen nimityksestä Lääkelaitoksen johtoon. Laitoksen pitkäaikainen ylijohtaja Hannes Wahlroos kertoi eroavansa tehtävästään viime viikolla. (VE)

Arkisto