Uutinen

Maailman suurin apteekkiketju syntymässä

20.06.2012 | 13:47

Yhdysvaltojen suurin apteekkiketju Walgreens ja kansainvälisesti suurin apteekkijohtoinen terveys- ja kauneusyhtymä Alliance Boots GmbH yhdistävät voimansa.

Apteekki- ja terveysalan jättiläisistä tulisi ensimmäinen maailmanlaajuinen apteekkijohtoinen terveyden ja hyvinvoinnin yritys.

Yhdistymisen ensimmäinen vaihe tullaan näillä näkymin sinetöimään syyskuun ensimmäisenä päivänä. Silloin 45 prosenttia Alliance Bootsin osakkeista siirtyy Walgreensille. Sillä on mahdollisuus ostaa loput 55 prosenttia Alliance Bootsista noin kolmen vuoden sisällä.

Apteekkiketjulla tulisi olemaan 11 000 myyntipistettä yhteensä 12 maassa. Se olisi maailman suurin reseptilääkkeiden ja terveystuotteiden hankkija ja tukku. Jakeluverkosto kattaisi 370 jakelupistettä ja asiakkaina olisi yhteensä 170 000 apteekkia, lääkärivastaanottoa, terveyskeskusta ja sairaalaa 21 maassa.

Kumpikin ketju jatkaa toistaiseksi apteekkialalla omina tunnettuina brändeinään. Koska ketjut täydentävät toisiaan maantieteellisesti, tulee Walgreens toimimaan edelleen USA:ssa ja Boots puolestaan Euroopassa. (MS)