Uutinen

FiMnet-sähköpostipalvelut taas käytössä

04.05.2012 | 16:13

Päivitetty 5.5. 10:32 FiMnet-sähköpostipalvelut on palautettu käyttöön tietomurron jälkeen varhain lauantaiaamuna ja sähköpostien käyttäminen on jälleen turvallista. Käyttökatkos kesti 12 tuntia.

Ne FiMnet-yhteisöjen jäsenet, joiden matkapuhelinnumero on Lääkärikompassilla hallussa, saavat uuden salasanansa tekstiviestitse. Muiden FiMnet-yhteisöön kuuluvien liittojen (hammaslääkärit, eläinlääkärit, apteekkarit, farmaseutit ja proviisorit) jäsenille uudet tunnukset toimitetaan kirjeitse.

Käyttökatkoksen aikana saapuneet sähköpostit eivät ole kadonneet, vaan käyttäjät pääsevät heti kiinni sähköposteihinsa.

Terveydenhuollon ammattilaisten käyttämälle FiMnet-palvelimelle tehty tietomurto havaittiin rutiinitarkastuksessa viime torstaina. Palvelussa ei ole potilastietoja, pankkitietoja eikä henkilötunnuksia. Suurin uhka oli käyttäjien henkilökohtaisten sähköpostitilien salasanojen murtaminen.

FiMnet-tunnuksia on noin 50 000 käyttäjällä, jotka ovat etupäässä lääkäreitä ja alan opiskelijoita. Palveluita käyttää myös apteekkiväki.

Salasanojen murtamisesta ja mahdollisesta hyväksikäytöstä ei ole saatu näyttöä. Lääkärikompassi on aloittanut yhteistyön Viestintäviraston kanssa tietomurron selvittämiseksi ja rikollisten kiinnisaamiseksi. (EK)