Terveydeksi! -lehteä jaetaan Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekeissa. Kuva: Taru Vanhala
Uutinen

Apteekkien Terveydeksi! -lehden lukijamäärä jatkaa kasvuaan

22.09.2023 | 08:40

Teksti : Hanna Hyvärinen

Lehden lukijamäärä on kasvanut vuoden takaisesta lähes 40 000:lla. Terveydeksi! jatkaa Suomen ylivoimaisesti luetuimpana terveysaiheisena aikakauslehtenä.

Apteekkien asiakaslehti Terveydeksi! kasvatti jälleen lukijamääräänsä. Painetulla lehdellä on jo lähes 800 000 lukijaa. Kasvua edellisvuoteen on yli viisi prosenttia, kertoo tänään julkaistu Kansallinen mediatutkimus (KMT). 

Lehden lukijamäärä mittaa sitä, kuinka monta lukijaa painetun lehden yhdellä numerolla keskimäärin on.

Terveydeksi! -lehti kasvatti lukijamääräänsä eniten kaikista aikakauslehdistä ja jatkaa Suomen ylivoimaisesti luetuimpana terveysaiheisena aikakauslehtenä. Kaikista painetuista aikakauslehdistä Terveydeksi! on kolmanneksi luetuin. Edellä ovat vain kahden suuren kaupparyhmittymän asiakaslehdet.

Kun lukijamääriin lasketaan mukaan Terveydeksi! -lehden verkkojulkaisu, lukijoita on lähes 900 000.

– Lähes 40 000 uutta printtilehden lukijaa on huima tulos digiaikana ja samalla myös varsin vahva ääni painetun median puolesta. Painetun lehden saa jatkossakin apteekissa, mutta laadukkaan printtilehden rinnalle haluamme rakentaa tulevaisuudessa myös entistä laajempaa lukijakuntaa palvelevan digilehden, kertoo Terveydeksi! -lehden päätoimittaja Taru Vanhala.

40 vuotta luotettavaa terveystietoa

Ensimmäinen Terveydeksi! -lehti julkaistiin toukokuussa 1983. Alussa sanomalehtipaperille painettu lehti ilmestyi pari kertaa vuodessa. Neljän vuosikymmenen aikana lehti on kasvanut näyttäväksi 60-sivuiseksi aikakausilehdeksi, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Lehteä jaetaan ilmaiseksi Apteekkariliiton jäsenapteekeissa kautta maan.

Terveydeksi! -lehden kulmakivenä on alusta asti ollut tutkittu, luotettava terveystieto. Lehdessä käsitellään monipuolisia aiheita niin kansansairauksista harvinaisempiin vaivoihin. 

– Lukijoiden kestosuosikkeja ovat vertaistukea antavat Hoidossa-tarinat ja Apteekkari vastaa -palsta. Viime vuosina teemoista esiin on noussut erityisesti henkinen hyvinvointi. Raskaat vuodet ovat selvästi koetelleet lehden lukijoita ja korostaneet kokonaisvaltaisen, niin fyysisen kuin henkisen, hyvinvoinnin merkitystä, Vanhala sanoo.

Terveydeksi! -lehden julkaisija on Suomen Apteekkariliiton viestintäyhtiö PharmaPress Oy, joka julkaisee myös Apteekkari-lehteä. Terveydeksi! -lehden tuotannosta vastaa Otavamedia OMA.