Uutinen

Oppiva työyhteisö -palkinto KYSin sairaala-apteekille

14.11.2015 | 13:00

Teksti : ERJA ELO

Farmasian Päivillä palkittu Kuopion yliopistollisen sairaalan sairaala-apteekki on toteuttanut oppivan organisaation mukaista toimintaa 2000-luvun alusta.

Panostus jatkuvaan osaamisen kehittämiseen toi apteekille Oppiva työyhteisö -palkinnon, joka jaettiin Farmasian Päivillä nyt kolmannen kerran.

Valintaraatiin tekivät vaikutuksen apteekin pitkäjänteinen kehityspolku sekä visionäärisyys työyhteisön toiminnassa ja muutostilanteiden hallinnassa.

–  Opiskelimme oppivan oganisaation periaatteita ja tiimityötaitoja jo vuoden 2000 alussa ja lähdimme toimimaan niiden mukaisesti. Tie on ollut oikea ja tuloksekas, kertaa proviisori Susanna Saano.

Oppivan organisaation periaatteita on työstetty ja apteekin avaintehtäviä mietitty yhdessä useissa tilaisuuksissa. Koulutuksia suunnitellaan oppimistyylitestien ja henkilöstön työssäoppimissuunnitelmien avulla.

Näistä lähtökohdista henkilöstö on toiminut apteekin vision mukaisesti, kohti turvallista ja sujuvaa lääkehoitoa potilaan parhaaksi.

Oppiva työyhteisö -palkinnon myöntää Suomen messusäätiö ja sen jakaa hakemusten perusteella Farmasian oppimiskeskus. Palkinnon arvo on 3 000 euroa.