Uutinen

Hallituspuolueiden työryhmä pohtii apteekkitoiminnan kehittämistä

27.02.2017 | 11:45

Teksti : INKERI HALONEN

Työryhmässä selvitetään, miltä osin hallituspuolueiden näkemykset apteekkien kehittämisestä kohtaavat ja onko muutostyöhön halua ja tarvetta jo tällä vaalikaudella.

Hallituspuolueet keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus ovat perustaneet yhteisen työryhmän etsimään apteekkialan kehittämiskohteita.

Kustakin puolueesta työryhmään osallistuu kaksi kansanedustajaa. Keskustan edustajina toimivat kansanedustajat Annika Saarikko ja Markus Lohi, perussuomalaisten edustajina kansanedustajat Kaj Turunen ja Ville Vähämäki ja kokoomuksen edustajina kansanedustajat Sari Sarkomaa ja Sinuhe Wallinheimo.

Työryhmän koollekutsujana toimii keskustan kansanedustaja Saarikko.

Saarikon mukaan työryhmä perustettiin, koska tiedossa oli, että kussakin hallituspuolueessa on käyty sisäisiä keskusteluja apteekkitoiminnan kehittämisestä.

Saarikon mukaan työryhmän tavoitteena onkin nyt katsoa, miltä osin hallituspuolueiden näkemykset apteekkitoiminnan kehittämisestä kohtaavat ja pohtia, onko hallituksella halua ja tarvetta ryhtyä niiden osalta toimiin jo tällä vaalikaudella.

– Hallitusohjelmassa ei ole apteekkien osalta mitään kirjausta, mutta on tärkeää, että hallitus pystyy toimimaan ajassa ja siksi myös apteekkitoiminnan kokonaisuus tulee arvioitavaksi, Saarikko kertoo.

Työryhmä ottaa työssään huomioon jo olemassa olevat apteekkitoiminnan kehittämishankkeet.

Työryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran lähiaikoina. Muuta aikataulua työryhmän työskentelylle ei ole.