Yliopiston apteekki aikoo siirtää verkkokauppansa logistiikan uuteen, Keravalle rakennettuun logistiikkakeskukseen elokuussa. Kuva: Yliopiston Apteekki
Uutinen

Yliopiston Apteekki aikoo perustaa logistiikkakeskuksen Keravalle

12.04.2021 | 12:12

Teksti : Hanna Hyvärinen

Fimea tutkii, onko logistiikkakeskus apteekin verkkokauppaa koskevan määräyksen mukainen.

Yliopiston apteekki (YA) aikoo siirtää verkkokauppansa logistiikan uuteen, Keravalle rakennettuun logistiikkakeskukseen.

YA:n hallinnassa on 7 500 neliötä, jotka on räätälöity apteekin tarpeisiin. YA:n mukaan logistiikkakeskuksessa on otettu huomioon muun muassa lääkkeiden varastointiin ja toimittamiseen liittyvät vaatimukset.

YA:n toimitusjohtajan Kimmo Virtasen mukaan uusi logistiikkakeskus mahdollistaa verkkokaupan kasvun. YA:n mukaan sen verkkokaupan myynti 2,5-kertaistui viime vuonna 23 miljoonaan euroon. Verkkokaupan myynnin osuus Yliopiston Apteekin koko myynnistä oli 7 prosenttia.

Siirtyykö verkkokauppa pois apteekin tiloista?

YA:n logistiikan ja logistiikan henkilöstön on määrä siirtyä Keravalle elokuussa. Samalla Yliopiston Apteekki aikoo luopua ulkoisista varastotiloistaan.

Fimeassa tutkitaan parhaillaan YA:n tekemää tilailmoitusta.

– Olemme tosiaan saaneet ilmoituksen ja olemme tietoisia uusista tiloista, kertoo jaostopäällikkö Pirjo Rosenberg Fimeasta.

Fimean määräyksessä apteekin verkkopalveluista on linjattu, että ”apteekin verkkopalvelu toteutetaan apteekin tiloissa”.

– Tässä tilanteessa tutkimme ilmoituksen tarkasti ja tarvittaessa pyydämme lisäselvityksiä, Rosenberg sanoo.

Siihen, voivatko apteekit siis jatkossa harjoittaa verkkokaupan logistiikkaa muualla kuin apteekin omissa tiloissa, Rosenberg ei vielä tässä vaiheessa ota kantaa. Fimean nyt tehtävällä linjauksella voi olla merkittävää painoarvoa sen suhteen, miten apteekkien verkkokaupan logistiikka jatkossa toimii.