Uutinen

Yli 600 apteekkia tulee myyntiin Ruotsissa

05.05.2009 | 15:04

Vain kolmasosa Ruotsin nykyisistä apteekeista jää valtiolliselle Apoteket AB:lle, kun maan apteekkimarkkinat vapautuvat heinäkuussa.

Apteekkien myyntihanketta vetävä Apoteket Omstrukturering AB julkisti tänään, mitkä apteekkitoimipisteet tulevat myyntiin. Runsaasta 900:sta Ruotsin apteekista noin 450 myydään suurille ja keskisuurille ostajille kahdeksassa 10-200 apteekin ryppäässä.

Lisäksi 150 apteekista muodostetaan ketju, johon pienyrittäjät pääsevät osakkaiksi. Myöhemmin valtio luopuu omistuksestaan näissäkin apteekeissa ja ne myydään kokonaan pienyrittäjille.

Sekä ruotsalaiset että ulkomaiset yritykset ovat jo kyselleet mahdollisuutta ostaa apteekkeja.

- Kiinnostus apteekkien ostamiseen on suurta niin suurten ja keskisuurten ostajien kuin pienyrittäjienkin keskuudessa, kertoo OAB:n toimitusjohtaja Eva-Britt Gustafsson.

330 apteekkitoimipistettä jää valtion omistamalle Apoteket AB:lle. Konsernijohtaja Stefan Carlsson myöntää, että yrityksellä on edessä suuria haasteita.

- Meistä tulee huomattavasti nykyistä pienempi yritys, mutta samalla saamme edellytykset kilpailla samoilla ehdoilla kuin muutkin toimijat, Carlsson kommentoi. (VE)