Uutinen

Yli 100 Liikkujan Apteekkia Suomessa

22.09.2014 | 10:19

Pertunmaan apteekki ja sen sivuapteekki Heinolan kirkonkylässä olivat 100. ja 101. Liikkujan Apteekki.

Kuortin ABC-asemalla palvelevasta Pertunmaan apteekista tuli Suomen sadas Liikkujan Apteekki syyskuun alussa. Sen sivuapteekista Heinolan kirkonkylässä tulee 101. Liikkujan Apteekki -konseptia hyödyntävä apteekkitoimipiste lokakuun lopussa, kun se pääsee muuttamaan isompaan liiketilaan.

- Nyt muuton lähestyessä oli sopiva hetki liittyä mukaan toimintaan. Meidän koko porukkamme on niin urheilullista ja liikuntamyönteistä, että heidän kanssaan on kiva järjestää liikunta-aiheisia teemapäiviä ja muita tapahtumia asiakkaille, kertoo apteekkari Eija Savonen.

Savonen iloitsee siitä, että Liikkujan Apteekkina he voivat edistää asiakkaidensa hyvinvointia yhdessä toisten apteekkien ja muiden tahojen kanssa.

- Koulutuksissa ja tapaamisissa voimme vaihtaa kokemuksia ja saamme uusia ideoita ja vinkkejä, miten toteuttaa Liikkujan Apteekki -ajatusta parhaiten asiakkaiden hyväksi. Autamme heitä löytämään liikunnan ilon ja saamme siitä itsekin hyvän mielen, Savonen sanoo.

Tavoitteena yli 120 apteekkia
vielä tänä vuonna

Apteekkariliiton asiantuntijaproviisori Johanna Salimäki on tyytyväinen Liikkujan Apteekki -konseptin yleistymisestä.

- Tavoitteenamme on, että vuoden loppuun mennessä Suomessa on yli 120 Liikkujan Apteekkia. Hyvässä vauhdissa ollaan!

Liikkujan Apteekki on Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelman, Hengitysliiton, Suomen Apteekkariliiton sekä Liikunnan aluejärjestöjen yhdessä luoma toimintamalli.

Liikkujan Apteekeissa terveysliikunta huomioidaan osana lääkeneuvontaa. Asiakkaalle kerrotaan suosituksia sopivasta liikunnasta ja paikkakunnan liikuntatarjonnasta. Liikkujan Apteekit tekevätkin alueellista yhteistyötä liikunta- ja terveystoimijoiden kanssa ja ainakin muutamissa apteekeissa kirjoitetaan myös liikkumislähetteitä.

INKERI HALONEN

Hengitysliiton ja Suomen Apteekkariliiton jokasyksyinen Lisäaikaa liikunnalle -kampanja 25.-26.10.2014. Teemana on tänä vuonna Arkiliikunnan SM-kisat.