Uutinen

Yhdysvallat julkisti rokotusjärjestyksensä

31.07.2009 | 14:42

Yhdysvaltojen tartuntatautivirasto, CDC, julkisti eilen suosituksen influenssa A(H1N1)v -rokotteiden priorisoinnista. Yhdysvalloissa rokote annetaan ensin raskaana oleville naisille, alle puolivuotiaiden lasten huoltajille ja perheenjäsenille, terveydenhuollon ja pelastustoimen henkilöstölle, joka on työssään suorassa kontaktissa potilaisiin, 6 kk–4 vuoden ikäisille lapsille sekä niille 5-18-vuotiaille lapsille, joilla on krooninen sairaus.
 
Rokotetta odotetaan markkinoille erissä. Ensisijaisten riskiryhmien jälkeen pyritään rokottamaan kaikki 5-24 vuoden ikäiset sekä ne 25-64-vuotiaat, joilla on krooninen sairaus tai alentunut vastustuskyky. Kun käytettävissä olevat rokotteet ovat riittäneet kaikille riskiryhmien potilaille, rokotuksia laajennetaan kaikkiin 25-64-vuotiaisiin. Iäkkäämmät rokotetaan viimeisinä.
 
Asiantuntijat perustelevat rokotusjärjestystä sillä, että yli 65-vuotiaiden riski sairastua influenssa A(H1N1)v -infektioon on pienempi kuin tätä nuoremmilla.
 
Samanaikaisesti suositellaan, että yli 65-vuotiaat rokotetaan tulevan talven kausi-influenssaa vastaan heti, kun rokotetta on saatavilla. (CS)